Anlık Bildirim

Yeni MacBook Air 2021'de bizleri karşılayabilir

Apple'ın MacBook ürün gamında hafif ve taşınabilir özellikleriyle öne çıkan Air serisi, 2020 yılında aldığı M1 güncellemesinden sonra 2021 yılında yeni özellikleriyle karşımıza çıkabilir.

Bloomberg'ten Mark Gurman'ın haberine göre yeni MacBook Air 2021 yılının ikinci yarısında satışlardaki yerini alabilir. Bir diğer ihtimal ise küresel çip krizinin çözülemememsi halinde yeni MacBook Air'ın 2022 yılına ertelenmesi olacak. Her iki ihtimalde de Apple'dan önümüzdeki 1 yıl içerisinde yeni bir MacBook Air bekleniyor.

Fiyat konusundaysa KGI analisti Ming-Chi Kuo'nun söylediğine göre yeni MacBook Air fiyat inidirimi alabilir. Bu ihtimalin ülkemize yansımasının ne olacağı henüz belirsiz fakat eğer ihtimaller gerçek olursa 999 dolardan başlayan fiyatlarla satılan Air serisi, bu defa 899 dolarlık etiketiyle karşımızda olabilir.

Bir diğer iddiaysa cihazın dizaynıyla alakalı. M1 serisi işlemcilerle Air serisini yenileyen Apple, tek seferde radikal değişiklikler yapmamak adına alışılageldik MacBook tasarımını korumuştu. Yeni Air'daysa MacBook'un beyaz klavyeli ve iMac serisinde olduğu gibi farklı renklerden alternatiflerle sunulabileceği konuşuluyor.

Yeni iMac'lerde kullanılan renkler:

Yeni MacBook Air 2021'de bizleri karşılayabilir Tam Boyutta Gör


Donanım tarafındaysa ekranda mini-LED teknolojisi görebiliriz. iPad Pro serisiyle mini-LED teknolojisine geçiş yapan Apple, bu ekran teknolojisini diğer serilerine de taşıyabilir. Henüz tedarik zincirindeki sıkıntılar çözülmediği için mini LED hakkında net konuşmak mümkün değil fakat güçlü ihtimaller arasında.

İşlemci tarafındaysa Apple Silicon mimarisi, MacBook Air'e güç vermeye devam edecek. 2021 yılı içerisinde çıkması halinde M1X ya da cihazın 2022'ye ertelenmesi durumunda potansiyel bir M2 işlemciyi yeni Air'da görmek mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim