Anlık Bildirim

Yeni Mercedes Citan ve elektrikli eCitan tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Mercedes'in Fransız Kangoo ile aynı temeller üzerine yükselen hafif ticari modeli Citan yenilendi. Yeni 2022 Mercedes Citan ve elektrikli ikizi eCitan'ın tüm detayları haberimizde:

Yeni Mercedes Citan ve eCitan tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

Mercedes, uzun süredir hakkında ipuçları paylaştığı yeni Citan'ı sonunda resmi olarak tanıttı. Alman markanın yenilenen hafif ticarisi 2022 Mercedes Citan, Panel Van ve Tourer versiyonlarıyla karşınızda.

Yeni Citan ve eCitan özellikleriyle neler sunuyor?

2022 Mercedes Citan'ın daha önce olduğu gibi Renault Kangoo ile aynı altyapıyı paylaştığını belirtelim. Daha çok ticari amaçlı kullanımın hedeflendiği yeni Citan'ın eCitan isimli tamamen elektrikli bir versiyonu da bulunacak. Mercedes ayrıca yakında Citan'ın daha premium tasarıma sahip kardeşi T-Class'ı da görücüye çıkaracak. Onun elektrikli versiyonu da EQT olarak adlandırılacak.

Yeni Citan'ın tasarımına baktığımızda genel hatları itibariyle Kangoo ile fazlasıyla benzer olduğunu görebiliyoruz. Fakat Alman marka ön ve arkayı kendi tasarım detaylarıyla elden geçirerek Citan'ı Fransız kardeşinden ayırmaya çalışmış. Panel Van versiyonun alt versiyonlarında siyah ön ve arka tamponlar mevcut. Üst seviyelere yükseldikçe gövde rengi tamponlar ve LED farlar devreye giriyor.

2022 Mercedes Citan'ın uzunluğu 4498 mm, aks mesafesiyse 2716 mm olarak açıklandı. Citan Panel Van 3.05 metre uzunluğa kadar olan eşyaları taşıyabiliyor. Yükleme alanının yerden yüksekliği 590 mm. 2.9 metreküp yükleme kapasitesine sahip alana Avrupa standartlarında iki palet arka arkaya sığdırılabiliyor. Aracın çekme kapasitesiyse 1.5 ton.

Yeni Mercedes Citan ve eCitan tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

Yeni Citan Panel Van'da tek sürgülü kapı standart, ikinci sürgülü kapı opsiyon olarak sunuluyor. Bu kapılara opsiyonel olarak cam eklenebiliyor. Sürgülü kapılar açıldığında oluşan açıklık 615 milimetre. Panel Van'da yanlara doğru 180 derece açılabilen arka kapılar mevcut. Citan Tourer'da ise iki adet sürgülü kapı mevcut. Bu kapılara opsiyon olarak elektrikli açılabilir camlar eklenebiliyor. Arkada ise yukarı doğru açılan bagaj kapağı bulunuyor.

2022 Mercedes Citan'ın iç mekanında Kangoo ile bir benzerlik göremiyorsunuz. Bu alanda kendi tasarım dilini ortaya koyan Alman marka, 7 inç ekrana sahip MBUX multimedya sistemiyle bizleri karşılıyor. Ekranın boyutu versiyona göre değişebiliyor. Sürücünün önünde multimedya tuşlarına sahip üç kollu direksiyon mevcut. Öte yandan yeni Citan, USB girişi, kablosuz akıllı telefon şarj ünitesi, çift bölgeli otomatik klima, elektronik park freni ve anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi binek araç konforunu aratmayan özelliklerle tercih edilebilecek.

Güvenlik tarafına baktığımızda yeni Citan Panel Van'da 6, yeni Citan Tourer'da merkez hava yastığı da dahil olmak üzere 7 hava yastığının standart olduğunu görüyoruz. Yokuş kalkış desteği ve aktif fren desteği gibi özellikler standart. Bunun yanı sıra kör nokta uyarı sistemi, aktif şerit takip sistemi gibi belirli koşullarda yarı otonom sürüşe imkan veren özellikler de yeni Citan'da sunuluyor. 

Yeni Mercedes Citan ve eCitan tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

2022 Mercedes Citan altyapısını Kangoo ile paylaşsa da Alman marka özellikle süspansiyon kısmında özel ayarlamalar yapıldığını ve bu sayede eşsiz sürüş karakteristiği ve daha fazla konfor elde edildiğini belirtiyor. Yapılan açıklamaya göre yeni Citan'ın önünde McPherson, arka kısmındaysa torsiyon çubuğu kullanılmış. Süspansiyon sistemi Tourer ve Panel Van versiyonlarında farklı olarak ayarlanmış.

Yeni Citan'ın kaputu altındaki tüm motorlar Euro 6d emisyon normlarına uyumlu ve ECO start/stop fonksiyonuna kombine edilmiş. 6 ileri manuel şanzımanın yanı sıra en güçlü benzinli ve dizel motorlarda 7 ileri çift kavramalı şanzıman da tercih edilebiliyor.

Motor seçenekleri ana olarak 1.5 litre dizel ve 1.3 litre benzinliden oluşuyor. Dizel motorun 75PS/230 Nm, 95PS/260 Nm ve 116PS/270 Nm olmak üzere üç farklı versiyonu mevcut. Bunlar sırasıyla Citan 108 CDI, Citan 110 CDI ve Citan 112 CDI olarak adlandırılıyor. Ancak Citan Tourer'da bu üç dizel motorun sadece 95 PS güç ve 260 Nm tork üreten versiyonu tercih edilebiliyor.

Yeni Citan motor seçenekleri

Yeni Citan'ın benzinli tarafındaysa iki seçenek mevcut: 102 PS güç ve 200 Nm tork üreten Citan 110 ile 131 PS güç ve 240 Nm tork üreten Citan 113.

  • Citan 108 CDI :  75 PS / 230 Nm (dizel)    (Panel Van)
  • Citan 110 CDI :   95 PS / 260 Nm (dizel)    (Panel Van-Tourer)
  • Citan 112 CDI : 116 PS / 270 Nm (dizel)    (Panel Van)
  • Citan 110 :        102 PS / 200 Nm (benzin) (Panel Van-Tourer)
  • Citan 113 :        131 PS / 240 Nm (benzin) (Panel Van-Tourer)

Son olarak 2022 Mercedes Citan'ın tamamen elektrikli versiyonu da mevcut. eCitan olarak adlandırılan model 2022'nin ikinci yarısında satışa sunulacak. Bu versiyondaki elektrik motoru 102 beygir maksimum güç ve 245 Nm maksimum tork üretecek. eCitan'ın azami hızı 130 km/s olacak. 44 kWsa'lik lityum iyon batarya WLTP'ye göre yaklaşık 285 kilometre sürüş menzili sunacak. DC hızlı şarj ile batarya 40 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80 doluma ulaşabilecek.

Yeni Citan, önümüzdeki ayın ortalarında Avrupa'da siparişe açılacak. Avrupa'daki başlangıç fiyatının 23.800 euro'nun altında olacağı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28000 kez okundu.
12 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, 2021 citan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim