Anlık Bildirim

2023 Porsche 911 Dakar, ralli esintileri taşıyan gövdesiyle tanıtıldı

Porsche, ikonik modelinin asfalt üzerindeki yarışçı genlerini araziye aktarmak için yeni 911 Dakar'ı geliştirdi. Artırılan yerden yüksekliği ve tasarımıyla dikkat çeken modelin detayları haberimizde
Yeni Porsche 911 Dakar tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Porsche, asfaltın güçlü isimlerinden biri olan ikonik coupe modeli 911'in Dakar versiyonunu Los Angeles'ta görücüye çıkardı. Sınırlı sayıda - 2500 adet - üretileceği açıklanan yeni Porsche 911 Dakar, adından da anlaşılacağı üzere arazi sürüşüne odaklanıyor. 

2023 Porsche 911 Dakar, özellikleriyle neler sunuyor❓

Yeni Porsche 911 Dakar, teknik açıdan 911 GTS'e oldukça yakın. Söz konusu modeldeki twin-turbo 3.9 litre altı silindirli motor GTS'deki gibi 473 beygir güç ve 570 Nm tork üretiyor. Üretilen güç, 8 ileri PDK otomatik şanzımanla dört tekerleğe birden iletiliyor. Öte yandan şasi ve gövde tarafında yapılan güncellemeler, 911 Dakar'ı GTS'e kıyasla daha farklı bir canavar haline getirmiş. Söz konusu modelin 0-100 km/s hızlanması 3,4 saniye sürüyor.

911 Dakar'daki en bariz değişim, yerden yüksekliğinin standart bir 911 Carrera S'e göre 50 mm daha fazla olması. Üstelik süspansiyondaki özel bir yükseltme sistemiyle bu yükseklik 30 mm daha artırılabiliyor. Yerden yüksekliğin yanı sıra otomobilin yaklaşma ve uzaklaşma açılarını da iyileştiren bu yükseltme fonksiyonu, 170 km/s hıza kadar aktif şekilde kullanılabiliyor. Bu hızdan sonra araç normal yüksekliğine dönüyor.

Yeni Porsche 911 Dakar tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Porsche 911 Dakar modelinde, özel olarak geliştirilen Pirelli Scorpion All-Terrain Plus lastikler kullanılmış. Bu set önde 245/45 ZR19, arkada ise 295/40 ZR20 şeklinde karşımıza çıkıyor. Alman marka, güçlendirilmiş yanaklara sahip bu lastiklerin offroad sürüşe odaklanmasına rağmen asfalt üzerinde de etkili olduğunu belirtiyor. Öte yandan dileyen müşteriler için farklı lastik opsiyonları da sunuluyor. Bu arada, aracın son hızı bu lastiklerin kullanılması ve artırılan yerden yükseklik gibi nedenlerle 240 km/s ile sınırlandırılmış.

Yeni 911 Dakar, ister yolda ister arazide dinamik şasi kontrolü ve arka aks yönlendirme sistemini standart olarak sunuyor. Ayrıca GT3'teki gibi merkeze daha yakın konumlandırılan motor takozları dinamik dönüşlerde ve engellerde motor titreşimini azaltıyor. Karbon fiberle güçlendirilmiş plastik spoylerin de kullanıldığı araçta yine GT3'teki bir özellik olan karbon fiber destekli ön kaput kullanılmış.

Araçta 'Offroad' ve 'Rally' isimli iki yeni sürüş modu bulunuyor. Offroad, süspansiyonu mümkün olan en yüksek konuma getirirken ön-arka eşit güç dağılımı sağlıyor. Rally modu ise gücün çoğunu arka aksa yönlendiriyor. Bunun dışında 911 Dakar'da asfalt dışındaki gevşek yüzeylerde tekerleklerin patinaja düşmesini yüzde 20'ye kadar azalttığı belirtilen yeni 'Rally Launch Control' özelliği de görev yapıyor.

Yeni Porsche 911 Dakar tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Yeni 911 Dakar, yerden yüksekliğinin yanı sıra kırmızı alüminyum çeki kancaları, çamurluk uçlarındaki dodikleri ve ön-arka koruma plakaları ile standart Porsche modellerinden ayrışıyor. Ayrıca araçta 42 kg'a kadar yük taşıyabilen portbagaj da opsiyon olarak sunuluyor. Portbagajdaki LED ışıklar da otomobilin offroad esintileri taşıyan tasarımıyla güzel bir bütünlük oluşturuyor.

Söz konusu model, daha ince camların kullanılması, arka koltukların çıkarılması ve daha hafif akü kullanımı gibi hafifletme çalışmaları neticesinde 1605 kg ağırlığa sahip. Yani standart Carrera 4 GTS'ten 10 kg daha ağır. Bu özel modelin fiyatı ise tam 223.450 dolar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim