Anlık Bildirim

Toyota, yeni bZ kompakt elektrikli SUV konseptini tanıttı

Los Angeles Otomobil Fuarı'nda sergilenmek üzere tanıtılan yeni elektrikli SUV konsepti, Toyota'nın %100 elektrikli bZ ailesine katılacak yeni bir üyenin ayak sesleri. İşte detaylar:
Toyota, yeni bZ kompakt elektrikli SUV konseptini tanıttı Tam Boyutta Gör
Toyota, bZ (Beyond Zero) isimli elektrikli araç ailesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Önce bZ4X'i ve ardından Çin pazarına özel (şimdilik) bZ3 isimli sedan modelini tanıtan Japon üretici şimdi de yeni bZ kompakt SUV konseptiyle karşımızda.

Los Angeles'ta tanıtılan yeni Toyota bZ kompakt SUV konsepti için "yakın geleceğe bir selam" değerlendirmesi yapılmış. Bu noktada aracın kısa vadede karşımıza çıkacak olan beş bZ modelinden biri olma ihtimali yüksek. Zaten arkasındaki 'BEV' rozeti de PHEV yani şarj edilebilir hibrit sisteme sahip olma ihtimalini eliyor.

Tasarıma baktığımızda ön bölüm oldukça tanıdık geliyor. Zira bu boydan boya uzanan farlardan oluşan ışık imzasını daha dün yeni nesil Prius'ta gördük. Bunun dışında ön kaputun kenarlarındaki yükseltiler ve keskin hatlara sahip burun kısmı, yeni bZ kompakt SUV konseptini oldukça dinamik ve kaslı göstermiş. Tamponda ise yuvarlak detaylarla bezeli merkez hava girişi ve dikey LED ışıklara sahip hava girişleri göze çarpıyor.

Toyota, yeni bZ kompakt elektrikli SUV konseptini tanıttı Tam Boyutta Gör
Yan tarafta akıllara C-HR'ı getiren coupe stili bir silüetle karşılaşıyoruz. Çamurluk ve eteklerdeki siyah eklentiler, yan ayna kapakları ve sütunlarla birleşerek gövde rengiyle kontrast oluşturuyor. Koyu gri renkli büyük tekerlekler, kapılar üzerinde adeta bir ok silüeti oluşturan omuz çizgisi, ön çamurluktaki şarj girişi ve C sütununa gizlenen arka kapı kolu, bu alanda dikkat çeken diğer detaylar.

Burun kısmındaki o keskin yapı arkadaki stop lambalarının alt kısmında da karşımıza çıkıyor. İnce stop grubu boydan boya uzanırken tavandaki yüzgeç de bu gruba dahil edilmiş. Alt kısımda ise dikey çizgilerle bezenen tampon ve difüzöre yer verilmiş.

İç tarafta sade bir yerleşim bizleri karşılıyor. Büyük ihtimalle üretim versiyonunda görmeyeceğimiz direksiyonun hemen arkasında kavisli bir dijital gösterge ekranı yer alıyor. Merkezde de yine aynı şekilde konsolun üzerine tutturulmuş daha büyük bir ekran var. Bu ekran dışında araçta herhangi bir fiziksel tuş yok. Orta konsolda ise motor çalıştırma düğmesi ve vites kontrollerinin toplandığı küçük bir kontrol panelinin dışında kablosuz cep telefonu şarj üniteleri dikkat çekiyor.

Toyota, iç mekanda artık pek çok markada karşımıza çıktığı gibi geri dönüştürülmüş malzemeler kullanmış. Ayrıca araçta Yui adı verilen bir sanal asistan da mevcut. Kullanıcılar sesli komut vasıtasıyla araç içerisindeki fonksiyonları yönetebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim