Anlık Bildirim

Yeni Smart #3 elektrikli crossover'ın tasarımı Çin'de ortaya çıktı

Smart #3, gövde tasarımıyla Smart #1'in aynısı gibi görünse de coupe stili tavan yapısı ve daha sportif tamponlarıyla farkını ortaya koyuyor. Üstelik #3, kardeşine göre daha uzun ve geniş bir model.
Yeni Smart #3 elektrikli crossover'ın tasarımı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
Mercedes ve Geely ortaklığında yoluna devam eden Smart, geçtiğimiz Nisan ayında tanıttığı Smart #1 isimli elektrikli crossover modeliyle değişimin ilk adımlarını atmıştı. Şirket şimdi yeni bir model hazırlığında. Söz konusu modelin tasarımı ve ilk detayları, Çin'in Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın internet sitesinde ortaya çıktı.

Smart, yeni modelini #3 olarak isimlendirmiş. İlk modelde olduğu gibi Smart #3'ün de iç ve dış tasarımından Mercedes, donanım ve teknolojilerinden Geely sorumlu. Smart'ın iki modeli de tasarım olarak birbirlerine çok benziyor ve Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi'ni (SEA) temel alıyor. Ancak yeni model Smart #1'e göre daha büyük ve coupe stili bir tavan yapısına sahip.

Paylaşılan ölçülere baktığımızda yeni Smart #3'ün 4400 mm uzunluğa, 1844 mm genişliğe ve 1556 mm yüksekliğe sahip olduğunu görmekteyiz. Bu noktada kardeşinden 13 cm daha uzun ve 2.2 cm daha geniş olduğunu söylemek mümkün. Aks mesafesi ise 2785 mm olarak karşımıza çıkıyor. Toplam uzunluktaki 13 cm'lik artışa rağmen iki aks arasındaki mesafenin sadece 3,5 cm artmış olması dikkat çekici.

Yeni Smart #3 elektrikli crossover'ın tasarımı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
Teknik detaylar henüz tam olarak belli değil ancak Smart #3'ün dört tekerlekten çekişli versiyonuyla 315 kW (428 hp) kadar güç sunacağını biliyoruz. Bu da demek oluyor ki elektrikli crossover'ın sportifliği tasarımla sınırlı kalmayacak. Arkadan itişli olan giriş seviyesinde ise 200 kW (268 hp) güç üreten bir elektrik motoru bulunacak.

Bu değerler sürpriz olmadı çünkü Smart #1'de de aynı motorlar kullanılıyor. Performans ve batarya kapasitesi gibi değerler henüz belli değil ancak referans olması açısından Smart #1'in son hızının 180 km/s olduğunu ve 66 kWsa batarya paketi ile 440 km'ye kadar sürüş menzili sunduğunu belirtelim. Son bir bilgi olarak, Smart #3'ün yüksüz ağırlığı ise tercih edilen motor ve batarya kombinasyonuna göre 1740 ila 1890 kg arasında değişecek.

Smart #3 ve Smart #1, gövde tasarımı olarak birbirlerine fazlasıyla benziyor. Yuvarlak hatlar, boydan boya uzanan farlar ve stop lambaları, C sütunundaki Smart logoları ve gizli kapı kolları neredeyse tamamen aynı. Smart #3'ün coupe stili eğimli tavanı ve özellikle Brabus versiyonunda daha sportif görünen tamponları ise iki modeli birbirinden ayıran kilit detaylardan. İç mekânı henüz göremiyoruz ancak bu tarafta da büyük benzerlik olmasını bekleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim