Anlık Bildirim

Resmi Gazete'de yayımlandı: ÖTV'leri 3 kat arttırma yetkisi, gelir vergisi muafiyeti ve daha fazlası

Bu sabah saatlerinde Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte vergiler ile ilgili birçok yeni gelişme yaşandı. Yeni gelişmeler toplumun birçok kesimini ilgilendiriyor.

Yeni vergi paketi Resmi gazete'de yayımlandı Tam Boyutta Gör

İlk haberlerinin çıktığı günden bugüne kadar çeşitli başlıklarla gündeme gelen yeni vergi paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yeni paket toplumun içerisinde birçok kesimi ilgilendiren yeni düzenlemeler içeriyor.

Sosyal Medya ve Mobil Uygulamadan Para Kazananlar

Daha önce de haberleri çıktığı gibi bu yeni vergi paketiyle birlikte sosyal medya platformlarından para kazananlar ve mobil cihaz uygulaması geliştirenler, 640 bin liraya kadar olan gelirlerinde yüzde 15 stopaj ödeyecek. Bu kesinti direkt olarak bankalar üzerinden yapılacak ancak eğer gelir 60 bin liranın üzerindeyse gelir vergisi ile işlem yapılacak.

Çiftçi ve Küçük Esnaf

Yeni paket ile birlikte küçük esnaflar gelir vergisinden muaf tutulacak. Aynı şekilde çiftçi ödemeleri de gelir vergisinden muaf tutulacak. Bu düzenleme ile birlikte yaklaşık 850 bin küçük esnafın bu yeni pakete dahil olacağı açıklandı.

Cumhuşbaşkanı'na 3 Kat Arttırma Yetkisi

Daha önce çıkan haberlerde en çok tepki çeken maddelerden biri de şüphesiz Cumhurbaşkanı'na verilen yetki olmuştu. Yeni düzenleme ile birlikte Cumhurbaşkanı, tütün mamulleri ile otomotiv sektöründe uygulanan ÖTV oranlarını 3 katına kadar yükseltebilecek. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8138 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim