Anlık Bildirim

Yerli otomobilin üretileceği ilk şehir belli oldu

Yerli otomobilin üretiminin yapılacağı ilk şehir açıklandı. Milletvekili Mustafa Ilıcalı tarafından açıklanan şehirde yerli otomobilin şarj üniteleri üretilecek. Yerli otomobil nerede üretilecek?

yerli otomobil nerede üretilecek Tam Boyutta Gör

Yerli otomobilin üretiminin yapılacağı ilk şehir açıklandı. Yerli otomobilin şarj üniteleri Erzurum’da üretilecek. AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı tarafından yapılan açıklamaya göre şarj ünitelerini GERSAN Elektrik AŞ üretecek.

Ilıcalı kararın şehir ve bölge açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu karar, şehrimiz ve bölgemiz için çok önemli bir adım. İlgili kurum ve kuruluşlarımıza ve GERSAN Elektrik AŞ'ye, hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bölgemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Şarj üniteleri üretimi projesi kapsamında 20-30 milyon liralık bir yatırım yapılacak ve 100 kişi istihdam edilecek. Ilıcalı, Cazibe Merkezleri Programı ile yerli sanayinin daha fazla ihtiyaç duyacağı teknik elemanların, bakanlık ve sektör iş birliğiyle yetiştirilmesi için bölgede yapılması gereken çalışmaları değerlendirdiklerini bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17372 kez okundu.
50 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, gersan elektrik ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim