Anlık Bildirim

Yerli otomobil tasarımları Çin'de de tescillendi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Twitter hesabından yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl tanıtılan SUV ve Sedan tasarımlarının Avrupa Birliği'nden sonra Çin'de de tescillendiğini duyurdu.

Yerli otomobil tasarımları Çin'de de tescillendi Tam Boyutta Gör

Yurt içinde yerli otomobilin üretileceği fabrikanın inşası için çalışmalar sürerken, diğer yandan farklı pazarlara yönelik tasarım tescil başvurularından da olumlu sonuçlar gelmeye devam ediyor.

Hatırlanacak olursa, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne yaptığı başvuru Nisan ayında sonuçlanmış, geçerlilik süresi 5 yıl olan tescil haklarıyla birlikte TOGG araçlarına ait tasarımların üçüncü şirketler tarafından kopyalanmasının önüne geçilmişti.

Bugün TOGG’dan tasarım tescil çalışmalarına yönelik bir duyuru daha geldi. Twitter hesabından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl tanıtılan SUV ve Sedan tasarımlarının Çin Patent Kurumu tarafından da TOGG adına tescillendiği açıklandı. Böylece yerli otomobillerin tasarımları, dünyanın en önemli elektrikli araç pazarlarından olan Avrupa ve Çin’de güvence altına alınmış oldu.

TOGG’un ürün stratejisi kapsamında C-SUV ile başlayacak yerli otomobil serüveni C Sedan, C Hatchback, B SUV ve C MPV ile devam edecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ilk model olan C SUV’un 2022 yılı sonunda yollarda olacağını belirtmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5946 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, TOGG ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim