Anlık Bildirim

Yerli otomobilin fabrikası ne zaman açılacak?

Yerli otomobilin Gebze'deki tanıtım etkinliğinde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa'da inşa edileceği söylenen üretim tesisinin açılacağı tarihi açıkladı.

Yerli otomobilin fabrikası ne zaman açılacak? Tam Boyutta Gör

Şuanda Gebze’de tanıtım etkinliği süren yerli otomobilin nerede üretileceği bugün Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ortaya çıkmış, fakat fabrikanın ne zaman açılacağı bilgisi yapılan açıklamada yer almamıştı.

Yerli otomobilin tanıtımında söz alan TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu konu hakkında önemli bilgiler verdi. Hisarcıklıoğlu’nun verdiği bilgilere göre, 2020 yılının ortasında yerli otomobilin marka lansmanı yapılacak.

2021 yılında yerli otomobilin üretileceği tesisin açılışı yapılacak. 2022 yılında da ilk yerli otomobil banttan inmiş olacak. Ayrıca, TOGG bünyesindeki babayiğitlerin 15 yıl boyunca kâr almayacağı açıklandı.

Yerli otomobilin üretimi için Bursa'da tesis kurulacak. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından komple yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin ön görülen sabit yatırım tutarı 22 milyar TL olarak açıklandı.

Yerli otomobilin fabrikası Gemlik'te kurulacak

4.323 kişinin istihdam edilmesinin ön görüldüğü tesiste 5 ayrı model üretilecek. Üretilecek modeller sırasıyla C-SUV, C-Sedan, C-Hatchback, B-SUV ve C-MPV olacak. Yerli otomobilin üretileceği tesisin üretim kapasitesi ise yılda 175 bin adet olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Gemlik'teki 4 milyon m2'lik arazisinin 1 milyon m2'lik bölümünün yerli otomobilin üretileceği tesise ayrıldığını açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11691 kez okundu.
38 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobilin fabrikası, yerli otomobil özellikleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim