Anlık Bildirim

YouTube canlı yayınlardaki otomatik alt yazı seçeneğini tüm içerik oluşturuculara sunacak

Video akış devi YouTube, canlı yayınlardaki otomatik alt yazı seçeneğinin tüm kullanıcılara sunulması da dahil olmak üzere platforma, yeni alt yazı özellikleri ekleyeceğini duyurdu.

Google'ın sahibi olduğu video platformu YouTube, daha önce belirli şartlara sahip kullanıcıların kullanımına sunduğu canlı yayın otomatik alt yazı özelliğini artık tüm içerik oluşturucular tarafından erişilebilir olduğunu duyurdu.

YouTube'a yeni alt yazı özellikleri geliyor

Youtube, bir blog gönderisi ile gerçekleştilecek olan güncellemelerin duyurusunu yaptı. Güncellemelerden ilki şimdiye kadar 1.000'den fazla abonesi olan kanallarda kullanılabilen canlı yayınlar için otomatik alt yazılarda artık bu şartın aranmayacağı ve abone sayısı kaç olursa olsun bu özelliği kullanabilmesini içeriyor.

Öncelikle masaüstünde kullanıma sunulan özellik, bu yıl içerisinde Android ve iOS'ta desteklenen dillerdeki alt yazılarda erişilebilir hale getirilecek. Şimdilik yalnızca İngilizce dil desteği olmasına rağmen şirket, gelecek aylarda canlı otomatik alt yazılara 12 farklı dil seçeneği(Türkçe dahil) ekleyecek.

YouTube, yeni alt yazı güncellemeleri getiriyor: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

Bu yıl içerisinde platform, mobil cihazlarda kullanıcıların alt yazı metnine dayalı olarak bir videonun tamamını izlemeden ilgilerini çeken bölümlerine gidebilmelerine olanak tanıyacak 'Konuşma metnini aç' özelliğini test edecek.

YouTube ayrıca “Alt yazı Düzenleyici”  üzerinde çalışmaya devam ettiklerini ve önümüzdeki aylarda bununla alakalı bilgilendirmelerin yapılacağı belirtildi. Yeni özellik, içerik oluşturucuların videoları için belirledikleri kişilerin alt yazı oluşturmalarını mümkün kılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim