Anlık Bildirim

Yüz milyonlarca Dell bilgisayarını tehdit eden açık bulundu

BIOS/UEFI sürücülerinde ortaya çıkan açıklar nedeniyle yüz milyonlarca Dell bilgisayarı risk altında. Dell hızlı bir şekilde yama hazırlıklarını tamamladı ve kısa süre içerisinde dağıtıma başlayacak.

Yüz milyonlarca Dell bilgisayarını tehdit eden açık bulundu Tam Boyutta Gör

Önemli cihaz üreticilerinin veya cihazlara yazılım sağlayan şirketlerin sistemlerinde ortaya çıkan açıklar yüz milyonlarca kullanıcıyı bir anda risk altına sokuyor. Dell sistemlerinde ortaya çıkan açık bunlardan birisi. 

Yüz milyonlarca bilgisayarda var

SentinelLabs güvenlik şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre otomatik olarak veya kullanıcı tarafından başlatılan BIOS/UEFI güncellemelerini işleyen sürücü açıklara sahip ve yönetici olmayanların bile çekirdek seviyede yetki elde etmesine sebep oluyor.

Ekip toplamda 5 açık keşfetmiş. Bunlardan iki tanesi kontrol edilebilir bellek bozulmalar üzerinden yönetici yetkisi alınmasına neden oluyor. 2 tanesi gönderi doğrulamasının eksikliğinden ortaya çıkıyor. 1 tanesi de DDoS saldırısına kapı açıyor.

2009 yılından bu yana satılan tüm Dell bilgisayarlarında DBUtil sürücüsünün olduğu belirtiliyor. Bu açıklar bir organizasyonun ağına sızarak yamanmamış Dell bilgisayarlarında zararlı kodlar çalıştırılmasına ve yetkilerin elde edilmesine sebep oluyor. 

İyi haber ise ekip ve Dell bir araya gelerek henüz duyuru yapılmadan güncelleme üzerinde çalışmaya başlamış olmaları. Dell kısa süre içerisinde bir takvim belirleyerek açıktan etkilenen tüm bilgisayarlara güncellemeyi dağıtacak. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim