Anlık Bildirim

Yüzbinlerce kişinin kredi kartı bilgilerinin çalınmasıyla ilgili BKM'den açıklama

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), 460 bini aşkın Türk'ün kredi kartı bilgilerinin çalınmasıyla ilgili haberlere ilişkin açıklamalarda bulunarak, gelişmeleri titizlikle takip ediyoruz dedi.

Yüzbinlerce kişinin kredi kartı bilgilerinin çalınmasıyla ilgili BKM'den açıklama Tam Boyutta Gör

Dün ZDNet tarafından yapılan haberde, 460 bini aşkın Türk kullanıcıya ait kredi kartı bilgilerinin çalınıp bir kart mağazasında satışa sunulduğu belirtilmişti. 2019’un en büyük veri skandallarından biri olan haberle ilgili Bankalararası Kart Merkezi’nden (BKM) açıklama geldi.

BKM’den yapılan açıklamada, Türkiye’de bazı kredi kartı bilgilerinin çalındığına ilişkin haberlerin, düzenleyici otoriteler, kart çıkaran kuruluşlar ve ilgili tüm paydaşlarca titizlikle takip edildiği ifade edildi. BKM’den yapılan açıklamanın devamı şöyle:

"Gerekli önlemler alınmaktadır"

Banka kartı ve kredi kartları kanun ve yönetmeliklerine göre ülkemizde tüm ödeme kartları, kullanıcıları dolandırıcılık risklerine karşı güncel uluslararası standartlarla korunmaktadır.

Türkiye'de faaliyet gösteren tüm kart çıkaran kuruluşlar, güvenlik hizmetleri ve sahtekarlıkla mücadele eden çözümleriyle kart bilgilerini sıkı bir biçimde korumaya her daim özen göstermektedir. Bu kapsamda, zaman zaman bazı internet sitelerinden çalındığı iddia edilen kartlara ilişkin işlemler, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli önlemler alınmaktadır.

Tüm kullanıcılar kart güvenliğiyle ilgili her türlü güncel bilgiye www.bilgiguvende.com adresinden her zaman ulaşabilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9358 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kredi kartı bilgileri, çalındı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim