Anlık Bildirim

Yeni klima kompresörü teknolojisi %33 daha az enerji harcıyor

Klimalarda kullandığımız geleneksel klima motorlarını baştan sona yeniden tasarlayan Malta merkezli şirket %33 seviyesini yakalayacak şekilde etkileyici bir tasarruf sağlamayı başarmış.

%33 daha az enerji tüketen klima motoru Tam Boyutta Gör

Şirket hali hazırda her türlü buzdolabı ve klimalarda kullandığımız soğutma sistemindeki kompresörü baştan tasarlamayı başarmış ve enerji verimi sağlamış. Tasarlanan ürün bir rotory elektrik kompresörünün  pistonlu halini manyetik alanlarla çalışacak bir motora dönüştürülmesini sağlıyor. Böylece sürtünme ve dönüş hareketinin dikey harekete çevrilmesi gerekmiyor.

Bir motor hareketi oluşmadığı için başlama süresi ve başlangıç akımı çok düşük kalıyor. Soğutma sistemindeki kompresör değişimi yeterli oluyor. Manyetik alanların kontrolü sayesinde daha dikkatli ayarlamalar ve kontrol sağlanabiliyor. Daha az hareketli parça olduğu için bozulacak, bakımı yapılacak, üretimi yapılacak şey de doğal olarak azalmış oluyor.

%33 daha az enerji tüketen klima motoru Tam Boyutta Gör

Şirket yaptığı testlerde dünyaki en verimli kompresöre göre kendi ürünlerinin yaklaşık %30 daha az enerji tükettiğini, ortalama bir kompresöre göre ise %90 verim sağladığını testlerle ispatlamış. Şimdi ise patenti alınmış bu ürünü entegre edecek şirket veya şirketler arayışında.

Malta merkezli bir şirket olan Magtor Tech, Avustralya'da yer alan araştırma laboratuarlarında 2011 yılında fikrin ortaya çıktığını aktarıyor. 2015 yılında bu teknolojiye sahip çalışan ilk model ortaya çıkmış ve 2020 yılına kadar çeşitli opimizasyonlar yapılmış ve bugünkü değerlere ulaşılmış.

Kaynakça https://www.magtor.tech/ newatlas.com/energy/magtor-efficient-compressor-energy-efficient/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Uzun zamandır günlük hayata bu kadar etki eden bir gelişme görmemiştik. Tebrik ediyorum emeği geçenleri, güzel haber.
Yorumu gör »
Biyturs_OnSr
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15371 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
klima, magtor tech ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim