Anlık Bildirim

Zincir marketler, temel gıdalarda ortak fiyat belirlemek için WhatsApp grubu kurmuş

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun iddiasına göre zincir marketler, temel gıdalarda ortak fiyat belirlemek için WhatsApp grubu kurmuş.

Zincir marketler ortak fiyat için WhatsApp grubu kurmuş Tam Boyutta Gör

Özellikle pandemi dönemi ile birlikte marketten yapılan alışverişin arttığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Marketlerde gördüğümüz fiyatlar ise bazı dönemlerde karşılaştığımız indirimler dışında genel olarak aynı diyebiliriz. Geçtiğimiz saatlerde ise Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu bir iddia ortaya attı.

"Zincir Marketler WhatsApp Grubu Oluşturmuş"

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun geçtiğimiz günlerde ortaya attığı iddiaya göre birçok tüketicinin alışveriş yaptığı zincir marketler, özellikle süt ve yumurta gibi temel gıda ürünlerinde ortak bir fiyat belirlemek için WhatsApp grubu kurmuş. Açıklamaya göre zincir marketlerden 4 tanesi bu gruba dahil ancak hangi marketler olduğunu Aydın Ağaoğlu belirtmedi. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu'nun açıklamasını aşağıda bulabilirsiniz.

“Özellikle ucuzluk marketi diye bilinen bazı zincir marketler, nedense tüketicilere sunulan temel gıda ürünlerinde adeta müşterek fiyat belirliyorlar. Geçtiğimiz yıl yumurta fiyatları çok arttı. Yumurta deyip geçmeyin dar gelirlilerin yegane hayvansal protein kaynağıdır. 30’lu yumurta 17-18 lirayken bir de baktık ki hepsinde 29,90 oldu. Çok ilginç bir gelişme daha oldu. Bir süre sonra kamuoyundan gelen tepkiler, denetlemeler derken hepsi birden 22,90’a düştüler. 4 tane zincir market on binlerce mağazası var bunların. Dördü de 22,90 olur mu neden biri 23, biri 24, biri 22 değil. Bize gelen bilgilerine göre bu zincir marketler aralarında ortak Whatsapp grubu oluşturmuş. Dar gelirli insanlar bunlar ucuz diye tercih ediyorlar.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16856 kez okundu.
108 kişi, toplam 114 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Popüler Bilim
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim