Anlık Bildirim

Intel’in üst seviye bilgisayar segmentini adeta çekirdeğe boğduğu yeni Core i9 ailesinin tanıtım fırtınası dinmiş durumda. Ortalık yavaş yavaş durulurken bazı önemli bilgiler de gün ışığına çıkmaya başladı.

Gecikme var

18 çekirdeğe kadar ölçeklenebilen ve fiyatı da 2000$ seviyesine kadar çıkan yeni Intel Core i9 veya Core X ailesinde tepe işlemcilerin teknik detaylarının açıklanmaması dikkat çekmişti. 10 çekirdekli Intel Core i9-7900 ve aşağısındaki işlemcilerin teknik detayları açıklanırken, 18 çekirdekli 7980XE modeline kadar olan işlemciler için ise önümüzdeki aylar işaret edilmişti.

Yeni gelen bilgilere göre Core i9 serisinin tepe işlemcilerinde gecikmeler yaşanacak. Segmentinin en güçlüsü durumundaki 18 çekirdekli Core i9-7980XE işlemcisinin en erken yılın sonlarında piyasada olması bekleniyor.

Ayrıca 14 ve 16 çekirdekli Core i9 işlemcilerinin de yıl sonuna doğru piyasada olma ihtimali görünüyor. Yine 12 çekirdekli Core i9-7920X işlemcisinin de en erken sonbahar aylarında piyasada olacağı tahmin ediliyor. Yani en erken piyasaya çıkacak en güçlü Core i9 işlemcisi 7900X modeli olacak.

Peki Intel bu kadar iddialı bir tanıtımdan sonra neden hızlı bir şekilde işlemcilerini piyasaya süremiyor? Sektör uzmanlarına göre Intel rakibi AMD’nin hamlelerine hazırlıksız yakalandı. Piyasanın hakimi olduğunu gösterebilmek adına 18 çekirdekli işlemcisini duyurdu duyurmasına ancak henüz bu işlemcinin verimli bir şekilde hacimli üretime başlaması mümkün değildi. Zaten AMD’nin 849$ beklentisi oluşan 16 çekirdekli Ryzen 1998X işlemcisi karşısında Intel’in zorlanacağı açıktı. Firma da bu bakımdan 999$ fiyat etiketine sahip Core i9-7900X işlemcisi ile başlamayı tercih etti.

Tepe modellerin gecikecek olması şüphesiz AMD için daha rahat bir hareket alanı bırakıyor. Yaz sonuna doğru piyasaya çıkması beklenen Ryzen Threadripper serisi tatmin edici satış rakamlarına ulaşırsa Intel’in 16 ve 18 çekirdekli işlemcileri piyasaya çıkmadan fiyat indirimine de gidebilir. Şu an elinde böyle bir imkan oluşmuş durumda. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6192 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel core i9-7980xe ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim