Anlık Bildirim

sahibinden.com verilerine göre ikinci el araba fiyatlarındaki düşüş yok denecek kadar az

Satışlara getirilen 6 ay ve 6 bin km sınırlamasının ikinci el araba fiyatlarına ne kadar yansıyacağı merak edilirken sahibinden.com'un verilerine göre düşüş oldukça sınırlı oldu.

2. el oto fiyatlarında düşüş var mı? İşte sahibinden.com verileri

Kısa süre önce yürürlüğe giren '6 ay ve 6 bin km' sınırlamasının ikinci el fiyatlarına ne kadar yansıyacağı büyük merak konusu. Bu konuyla alakalı birçok fikir ortaya atılırken sahibinden.com'un ağustos ayına ilişkin verileri bizlere fikir verebilir.

sahibinden.com’da yayınlanan ilan verilerinden hazırlanan sahibindex Ağustos Vasıta raporuna göre bazı araçların fiyatlarında düşüş yaşandı. Ancak bu düşüşün model yılı 2019 ve üzeri olan yani daha genç olan araçlarda ve sadece yüzde 1,3 oranında olduğu gözlemlendi. Model yılı 2016 - 2018 aralığında olan araçlarda ise değişim olmadı.

2. el oto fiyatlarında düşüş var mı? İşte sahibinden.com verileri

sahibindex Vasıta raporuna göre genç araçların fiyatlarındaki düşüş, bu araçların yayından kaldırılan ilanlar içerisindeki oranının da artmasına neden oldu. 0-6 yaş aralığındaki otomobillerin içerisindeki payı, Temmuz ayına göre %22,3’ten %24,6’ya yükseldi. Yaşı daha büyük otomobillerin payı ise %77,7’den %75,4’e düştü.

Rapora göre, verilen ilanlar arasında Marka & Model sıralamasının lideri Renault – Clio oldu. Sıralama, Volkswagen Passat, Renault – Megane, Opel – Astra ve Ford Focus ile devam etti. Arazi/ SUV & Pick-up kategorisinin marka sıralaması ise Nissan, Volkswagen, Peugeot, Hyundai ve Land Rover oldu.

2. el oto fiyatlarında düşüş var mı? İşte sahibinden.com verileri
aa

sahibindex Vasıta raporuna göre Ağustos ayında en çok beyaz, gri, siyah, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan ve model yılı 2016 olan araçların ilanı yayınlandı. Tüm ilanların %31’ini yüz bin kilometre altındaki araç ilanları oluşturdu. Fiyatlara baktığımızda ise 250.0001- 500.000 TL aralığı %37,8 ‘le en çok ilan yayınlanan fiyat aralığı oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6210 kez okundu.
53 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, ikinci el oto ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim