Anlık Bildirim

2021'de borda üretim, ihracat ve satış rekoru kırıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in açıklamalarına göre 2021'de bor üretiminde, ihracat ve satışında rekor kırıldı. 1 milyar doların üzerinde satış yapıldı.

2021'de borda rekor kırıldı! Tam Boyutta Gör

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eti Maden Genel Müdürlüğünde düzenlenen Bor Çalıştayı'nda çeşitli açıklamalarda bulundu. Bu sene borda rekor kırıldığı bildirildi.

Bakan Dönmez, bu yıl bor üretiminde, ihracatında ve satışında rekor kırıldığını belirterek, "2021'de salgın koşullarına rağmen bor üretiminde, ihracat ve satışında rekor kırdık. 2,5 milyon tonu ihracat olmak üzere, toplamda 2,6 milyon tonluk bor ürünleri satışı yaptık. Buradan da 1 milyar doların üzerinde bir satış rakamı elde ederek rekor kırdık. Bugün bor piyasasının yüzde 62'sine sahibiz." dedi.

Bordaki katma değerin yükseltilmesi için 2022’nin sonlarına doğru bor karbür tesisi tamamlanacak ve ilk performans testleri yapılacak. Balıkesir’de kurulacak yıllık 800 ton kapasiteli ferro bor tesisi için sözleşme imzalanacak ve bu tesisin temeli 2022’de atılacak. Ferro bor, başta çelik üretiminde olmak üzere pek çok sektörde kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6012 kez okundu.
18 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, bor ve
2 etiket daha eti maden Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim