Anlık Bildirim

Türkiye, nüfus oranlı otomobil satışlarında Avrupa'da sondan üçüncü

EBS Danışmanlık'ın hazırladığı tabloya göre, her ne kadar 2021'de otomobil satışlarında Avrupa altıncısı olsak da bu satışları nüfusa oranladığımızda üzücü gerçek ortaya çıkıyor.

2021'de Türkiye'de her 1000 kişiden 6'sı yeni otomobil alabildi Tam Boyutta Gör

2021 yılında Türkiye'deki sıfır otomobil satışları yaklaşık yüzde 8 düşüşle 561.853 adet seviyesinde kaldı. Buna rağmen Türkiye, Avrupa'da en çok otomobil satılan ülkeler listesindeki yerini korudu.

Türkiye, otomobil satışlarıyla Avrupa'da altıncı sırada. Ancak satış rakamları vatandaşın alım gücünü gösterme konusunda tek başına yeterli değil. Bu kapsamda satışları ülke nüfusuna oranladığımızda, Türkiye'de her 1000 kişiye düşen sıfır otomobil satışının 6.76 adet olduğunu görüyoruz.

EBS Danışmanlık tarafından hazırlanan tabloya göre, bu konuda Avrupa ortalaması 22,5 adet. Satışlarda altıncı sırada yer alan Türkiye'nin 1000 kişiye düşen sıfır otomobil satışlarındaki konumu ise sondan üçüncülük. Tabloda yer alan 31 ülke arasından sadece Romanya ve Bulgaristan'ı geçebiliyoruz.

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, söz konusu iki ülkeyi geçebilmemizin ana sebebini de "Romanya ve Bulgaristan'ın başta Almanya olmak üzere birçok ülkeden çok büyük oranda 2. el araç ithatalı yapıyor olması" şeklinde açıklıyor.

1000 kişiye düşen otomobil sayısı 161 adet

Paylaşılan son verilere göre Türkiye'de her 1000 kişiye düşen otomobil sayısı ise sadece 161 adet. Şahin'e göre bu ölçekte Avrupa sonuncusuyuz. Avrupa ortalaması 569 adet iken, bize en yakın Bulgaristan'da bile 1000 kişiye 400'e yakın otomobil düşüyor. Üstelik Türkiye'de 1000 kişiye düşen 161 otomobilin yüzde 55'i 10 yaş ve üzerinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4439 kez okundu.
62 kişi, toplam 65 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, satış ve sıfır otomobil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim