Anlık Bildirim

🥇 2021 yılının en iyi filmleri: Oscar'a aday olabilecek filmler

2021 yılını bitmesine çok kısa bür süre kalan şu günlerde Oscar 2022'de "En İyi Film" kategorisinde aday olabilecek filmleri sizler için listeledik.                 

2021 yılının bitmesine artık kısa bir süre kaldı. her zaman olduğu gibi de yılın en iyilerinin seçildiği listeler paylaşılmaya başlandı. Biz de DonanımHaber olarak 2021 yılının en iyi filmlerini, daha doğrusu Oscar 2022'ye aday olabilecek filmleri listelemek istedik. Oscar 2022'nin adayları 8 Şubat'ta açıklanacak. Tören ise ise 27 Mart'ta düzenlenecek.

Oscar 2022 Tahminleri

Listemizde sadece "En İyi Film" kategorisinde yer alabilecek filmleri listelediğimizi belirtelim. Filmlerin bir sırası yok.

The Power of the Dog

2021 yılının en iyi filmleri Tam Boyutta Gör

Benedict Cumberbatch'in başrolünde olduğu The Power of the Dog, 1 Aralık'ta Netflix üzerinden izleyiciyle buluşacak. Henüz film herkesin erişimine açılmasa da daha önce gösterildiği festivallerde bir hayli beğenilen bir film oldu. Film aday olamasa bile aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Dune

2021 yılının en iyi filmleri Tam Boyutta Gör

Frank Herbert'ın aynı isimli kitabından uyarlanan bilim kurgu filmi Dune, kesinlikle birçok anlamda yılın en iyilerinden biriydi. Yönetmenin daha önceki başarıları ve tanınırlığı da göz önünde bulundurulunca aday olmama ihtimali çok düşük diyebiliriz. Film hala belli başlı sinemalarda gösterimde.

Don’t Look Up

2021 yılının en iyi filmleri Tam Boyutta Gör

24 Aralık'ta Netflix üzerinden yayınlanacak olan Don’t Look Up, başarılı yönetmen Adam McKay'in yeni filmi. Filmin oyuncu kadrosu ise tam bir yıldızlar geçidi. Başrolünde Leonardo DiCaprio'nun bulunduğu film, Oscar'a aday olabilmesi için 2 hafta önceden Amerika'da sinemalarda gösterilecek. Bu filmin de aday olmama ihtimali bir hayli düşük.

The Last Duel

2021 yılının en iyi filmleri Tam Boyutta Gör

Başarılı yönetmen ve senarist Ridley Scott'ın son filmi olan The Last Duel, kesinlikle yılın en iyi filmlerinden birisi ancak ne yazık ki çok da konuşulan bir film olmadı. Kadrosuyla da dikkat çeken filmin en azından aday adayı olması bekleniyor. Ülkemizde de filmin yalnızca 1 hafta vizyonda kaldığını belirtelim. 

Belfast

2021 yılının en iyi filmleri Tam Boyutta Gör

Kenneth Branagh'ın yazıp yönettiği, Belfast isimli film siyah beyaz bir film olmasıyla dikkat çeken bir yapım. Komedi-drama türündeki film eleştirmenlerce çok beğenilen bir film oldu. Bu yıl aday olmasına kesin gözüyle bakılmasının yanı sıra ödül için de en güçlü adaylardan biri.

King Richard

2021 yılının en iyi filmleri Tam Boyutta Gör

Will Smith'in başrolünde olduğu biyografi türündeki King Richard da bu yılın iddialı adaylarından birisi. Film usta tenisçiler olan Venus ve Serena Williams'ın babasına odaklanıyor.

Tick, Tick … Boom!

2021 yılının en iyi filmleri Tam Boyutta Gör

Oscar'da aday olması beklenen bir diğer Netflix filmi de Tick, Tick … Boom!. Jonathan Larson'ın aynı isimli müzikalinden uyarlanan film özellikle müzikal film severler tarafından bir hayli sevildi. Filmin başrolünde Andrew Garfield bulunuyor.

Being the Ricardos

2021 yılının en iyi filmleri Tam Boyutta Gör

Başrollerindeki isimler ile dikkat çeken Amazon filmi Being the Ricardos, 10 Aralık'ta vizyona girecek. Ancak film şimdiden Oscar 2022'nin güçlü adaylarından birisi. 

West Side Story

2021 yılının en iyi filmleri Tam Boyutta Gör

Popüler yönetmen Steven Spielberg'ün yönettiği West Side Story de bu yılın güçlü adaylarından birisi. her ne kadar bazı filmler kadar adaylığı hak etmese de Steven Spielberg'ün ismi sayesinde aday olma ihtimali bir hayli yüksek.

The Tragedy of Macbeth

2021 yılının en iyi filmleri Tam Boyutta Gör

Denzel Washington ve Frances McDormand'ın başrolünde olduğu The Tragedy of Macbeth isimli fiml, bu yılın siyah beyaz olan ve iddialı olan ikinci filmi. Film isminden de belli olduğu gibi William Shakespeare'in aynı adlı trajedisine dayanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim