Anlık Bildirim

2022 Toyota Hilux GR Sport'un Avrupa versiyonu tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Hilux serisinin en üstünde yer alacak olan 2022 Toyota Hilux GR Sport, yaz aylarında Avrupa'da satışa sunulacak. Hilux GR Sport'un tasarım ve süspansiyon sisteminde değişiklikler mevcut.

2022 Toyota Hilux GR Sport'un Avrupa versiyonu tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Toyota Avrupa, yeni Hilux GR Sport'un örtüsünü kaldırdı. Ailenin en üst versiyonu olarak karşımıza çıkan 2022 Toyota Hilux GR Sport, standart versiyona kıyasla tasarım ve süspansiyon tarafında geliştirmeler içeriyor.

Hilux GR Sport'ta neler farklı?

Yeni Hilux GR Sport'un tasarımına baktığımızda ön tamponun elden geçirildiğini görüyoruz. Öndeki büyük panjur tam olarak altıgen biçimini almış ve üzerinde logo yerine Toyota yazısı ile GR rozetine yer verilmiş. Kenarlardaki yuvarlak sis farları da üçgen biçimli dekoratif hava girişleriyle kombine edilmiş. Alt bölümde de gövde rengi koruma plakası kullanılmış.

Standart Hilux'ın üst donanım seviyelerinde bulunan LED farlarla donatılan 2022 Toyota Hilux GR Sport'un profilinde all-terrain lastiklerle çevrili 17 inçlik alaşım jantlar, plastik dodikler, siyah ayna kapakları ve basamaklar dikkat çekiyor. Ayrıca ön kapılarda ve arka bölümde de GR Sport rozeti bulunuyor.

İç mekanda, kırmızı delikler ve dikişlerle süslenen, siyah deri ve sentetik süet karışımı döşemeye sahip GR Sport koltuklar fark yaratıyor. GR Sport logosu paspaslarda, start-stop düğmesinde ve ekranın karşılama grafiğinde de bulunuyor. Bunun yanında sahte karbon fiber detaylar, alüminyum spor pedallar, konsolda boylu boyunca uzanan kırmızı şerit ve kapı içlerindeki mavi aydınlatma da göze çarpan detaylar arasında.

2022 Toyota Hilux GR Sport'un Avrupa versiyonu tanıtıldı Tam Boyutta Gör

2022 Toyota Hilux GR Sport'un süspansiyon sistemindeki kilit değişim yeni tek borulu (monotube) amortisörler ve sertleştirilmiş ön helezon yaylar olmuş. Söz konusu parçalar aracın ruhuna uymassı açısından kırmızı renge boyanmış. Arkada ise yaprak yay düzeni devam ediyor. Böylece 1 tonluk yük kapasitesi ve 3.5 tonluk çekme kapasitesi değişmemiş.

Toyota'dan yapılan açıklamada, yeni tek boru tasarımının, daha hızlı tepki ve daha iyi ısı dağılımı ile daha iyi sönümleme performansı sağlamak için daha büyük bir piston alanı oluşturduğu belirtiliyor. Ayrıca zorlu koşullardaki sürüş sırasında ünite içindeki yağın performans kalitesinin korunmasına da yardımcı olduğu ifade ediliyor.

Kaputun altında makyajla gelen 2.8 litre dört silindirli turbo dizel ünite görev yapıyor. 204 beygir güç ve 500 Nm tork üreten motor, 4x4 sistem, 6 ileri otomatik şanzıman ve otomatik sınırlı kaydırmalı diferansiyel ile kombine edilmiş.

2022 Toyota Hilux GR Sport'un yaz aylarından itibaren Avrupa'da satışa sunulması bekleniyor. Fiyatı henüz belli değil. Bu arada standart Toyota Hilux'ın ülkemizdeki başlangıç fiyatı 568.600 TL.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10186 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toyota, hilux ve
4 etiket daha gr sport pickup avrupa Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim