Anlık Bildirim

2022 Toyota Tundra tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

ABD'nin popüler büyük pickup segmentinde uzun süredir Toyota'yı temsil eden Tundra yenilendi. 2022 Toyota Tundra, yeni şasi, yeni motorlar ve yeni teknolojilerle geldi. İşte detaylar:

2022 Toyota Tundra tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Kuzey Amerika pazarında büyük pickup modelleri oldukça popüler. Bu alanda Toyota, Ford ve RAM gibi markaların ciddi rekabeti söz konusu. Japon üretici Toyota da bu rekabete daha sıkı tutunabilmek için Tundra'yı yeniledi.

2022 Toyota Tundra özellikleriyle neler sunuyor?

Daha modern ve kaslı bir görünüme sahip olan 2022 Toyota Tundra'da teknik olarak da önemli güncellemeler mevcut. Yeni bir şasiye geçiş yapan model, selefindeki V8 ünitenin aksine sadece V6 motor seçenekleriyle geliyor. Giriş seviyesinde 389 beygir güç ve 649 Nm tork üreten 3.5 litre çift turbo V6 ünite karşımıza çıkıyor. i-Force Max adı verilen hibrit ünite ise 437 beygir güç ve 790 Nm tork değerlerine sahip. Şanzıman tarafında da 10 ileri otomatik görmekteyiz.

Yeni Toyota Tundra, kabin tipi olarak Double Cab veya CrewMax isimli versiyonlarla tercih edilebiliyor. Her iki gövde tipi de dört kapıya sahip. İlk versiyonda 2 metre kasa uzunluğu standart, 2.4 metre ise opsiyon. CrewMax versiyonunda ise 1.67 metre uzunluğundaki kasa standart iken 2 metrelik kasa opsiyon listesinde.

2022 Tundra'nın iç mekanı da artık daha modern ve teknolojik. Giriş seviyesinde 8 inç multimedya ekranı mevcut fakat bu donanım üst seviyelerde 14 inç'e yükseliyor. Söz konusu dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilen sistemin de eskiye göre çok daha hızlı ve sezgisel çalıştığı ifade ediliyor. Android Auto ve Apple CarPlay tüm modellerde standart olmakla birlikte, entegre Amazon Music ve Apple Podcasts gibi iyileştirmeler de mevcut.

2022 Toyota Tundra tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

TRD Pro versiyonu

Ailenin arazi konusundaki iddialı üyesi Tundra TRD Pro da listede elbette. Söz konusu versiyonun büyük ön panjurunda logo yerine Toyota yazısı dikkat çekiyor. Onun hemen altındaysa fazladan bir LED aydınlatma kullanılmış. Özel süspansiyon sistemi sayesinde diğer versiyonlara göre daha yüksek olan TRD Pro'nun ön-arka tampon bölümlerinde ve plastik dodiklerinde dijital kamuflajlar göze çarpıyor. Yeni bir ön denge çubuğuna sahip olan araçta çoklu arazi seçim sistemi, iniş asistanı ve arazi kullanımı destek sistemi (Crawl Control) gibi özellikler de mevcut.

Güvenlik

Tüm Tundra modelleri Toyota Safety Sense 2.5 isimli aktif güvenlik ve sürüş asistan sistemleri paketini standart olarak taşıyor. Bu kapsamda yaya ve bisikletli algılama özelliğine sahip otonom acil durum freni, kör nokta uyarı sistemi, arka çapraz trafik uyarısı ve otomatik uzun farlar gibi özellikler mevcut. Standart olarak sunulan adaptif hız sabitleyici ve aktif şerit takip sistemi gibi özellikler de 2022 Tundra'yı uzun yolculuklarda selefine göre daha konforlu bir araç haline getiriyor.

2022 Toyota Tundra, ABD'de tasarlanan ve bu pazar için geliştirilen bir araç. Yenilenen modellerin yıl bitmeden bayilerde yerini alması bekleniyor. 4x2 ve 4x4 sürüş sistemine sahip farklı versiyonlarla satışa sunulacak Tundra'nın fiyatı henüz resmi olarak açıklanmadı fakat 36 bin dolar ila 60 bin dolar arasında olacağı söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
36744 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim