Anlık Bildirim

Yeni MG3, 192 hp'lik hibrit sistemiyle Cenevre'de tanıtıldı

MG, Cenevre Otomobil Fuarı'nda yenilenen kompakt modeli MG3'ü görücüye çıkardı. Şirketin Şanghay'daki tasarım stüdyosu tarafından geliştirilen model, tam hibrit teknolojisine de geçiş yaptı.

MG3'ün Hybrid+ adını verdiği tam hibrit sistem, şirketin PHEV yani şarj edilebilir olmayan ilk hibrit seçeneği olmasıyla dikkat çekiyor. B segmentinde yer alan kompakt modelde sunulan bu sistem, 101 hp güce sahip 1.5 litre Atkinson çevrimli benzinli motor ile 100 kW'lık (136 hp) elektrik motorunu bir araya getiriyor. Bu sayede MG3, kullanıcısına toplam 192 beygir güç ve 424 Nm tork sunuyor.

Yeni MG3, özellikleriyle neler sunuyor❓

2024 MG3 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
MG3'ü Türkiye'de satılan tam hibrit rakipleri Yaris (116 hp) ve Clio (145 hp) ile kıyasladığımızda daha performanslı olduğunu söyleyebiliriz. Söz konusu model, 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede tamamlıyor. Yaris Hybrid'de ise bu süre 9,2 saniye, Clio E-Tech modelinde ise 9,3 saniye olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni MG3'te ön tekerleklere güç veren 3 vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor. Manuel şanzıman seçeneği ise ilerleyen süreçte listeye dahil olacak. MG, kullandıkları şanzımanın hibritlerle yaygın olarak kullanılan CVT şanzımana göre daha az gecikmeye sahip olması sayesinde daha performanslı bir hızlanma sunduğunu ifade ediyor.

MG3'ün sadece elektrik motorundan güç alan EV modu da dahil olmak üzere beş farklı sürüş modu bulunuyor. Bu modlar sürücü tarafından değil Hybrid+ sistemi tarafından otomatik olarak belirleniyor. Egzoz emisyon değeri 100 g/km olarak açıklanan modelin 100 km'de sunduğu 4,4 litrelik birleşik yakıt tüketimi de performansına göre yakıt tasarrufunda da iddialı olduğunu gösteriyor.

2024 MG3 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Kompakt model, Avrupa'da Standard, Comfort ve Luxury olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle satılacak. İç mekanda 7 inç dijital gösterge ve 10.25 inç dokunmatik multimedya ekranı görev yapıyor. Grafikleri ve tepki süresi MG mühendisleri tarafından iyileştirilen ekranların yanı sıra sürüş sırasında güvenliği elden bırakmayan piyano tuşu dizilimli fiziksel kontroller de dikkat çekiyor.

Navigasyon, Apple CarPlay ve Android Auto desteğinin standart olarak sunulduğu MG3'te ayrıca klima, 6 hoparlörlü ses sistemi, dört adet USB girişi, arka park sensörleri ve geri görüş kamerası gibi donanımlar bulunuyor. Üst paketlerde ise deri stili döşemeler, anahtarsız giriş, ısımatlı direksiyon ve ön koltuklar, 360 derece çevre görüş sistemi gibi donanımlar devreye giriyor.

MG3 ayrıca markanın en gelişmiş sürücü asistanlarından da faydalanıyor. Güvenliği artıran MG Pilot teknolojisinde şeritten ayrılma uyarısına sahip şeritte tutma asistanı, adaptif hız sabitleyici, ileri çarpışma asistanı ve trafik sıkışıklığı asistanı gibi sistemler görev yapıyor. Yeni MG3, temmuz ayında Türkiye'de de satışa sunulacak.

MG3'ün bazı teknik özellikleri şöyle:

  • Maks güç: 192 hp
  • Şanzıman: 3 ileri otomatik
  • Batarya kapasitesi: 1.83 kWsa - 350V
  • Maksimum hız: 170 km/s
  • Uzunluk: 4113 mm
  • Genişlik: 1797 mm
  • Yükseklik: 1502 mm
  • Aks mesafesi: 2570 mm
  • Ağırlık: 1285 kg
  • Bagaj hacmi: 293 litre

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
4 Kişi Okuyor (0 Üye, 4 Misafir) 2 Masaüstü 2 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
4030 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hibrit, cenevre otomobil fuarı 2024 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim