Anlık Bildirim

3D yazıcıların son şaheseri: Süper araba "Blade"

3D yazıcıların son şaheseri: Süper araba 'Blade'
 
2015 yılının ilk günlerinde 3D yazıcı ile üretilen ilk araç Strati'yi sizlerle bu bağlantıda paylaşmıştık. Strati bu konudaki ilk denemelerden birisi olduğu için tasarımdan ziyade işlevselliğin arttırılması için daha çok çalışılmış bir modeldi. Ancak aradan çok fazla süre geçmemesine rağmen 3D yazıcı ile üretilen arabalarda ciddi bir gelişme kaydediliyor.
Bu konudaki en büyük adımlardan birisi ise San Francisco merkezli Divergent Microfactories'den geldi. Şirket 3D yazıcılar ile özel bir "süper araba" üretmeyi başardı. Blade adı verilen araç özel bir şaseye sahip. Birden fazla parçadan oluşan şasi, "düğüm" adı verilen bağlantı noktalarından özel bir şekilde birleştirilerek oluşturuluyor. Bu yöntem ile üretilen şasinin ise geleneksel üretilenlere göre hem %90'a varan oranda daha hafif olduğu hem de daha sağlam olduğu belirtiliyor. Aracın hafif olmasında alüminyum ve çelik gibi birleşenler yerine karbonfiber kullanması da oldukça önemli bir etken.

Toplamda 630 kg ağırlığa sahip Blade 700 beygir gücünde CNG(sıkıştırılmış doğalgaz) ve benzin ile çalışabilen bir motora sahip. Şirket araçtan sınırlı sayıda üretmeyi planlarken fiyat konusunda ise henüz bir bilgi paylaşılmadı.
2. Sanayi devrimi olarak anılan 3D yazıcılar ile birlikte ilerleyen dönemlerde her sektörde küçük ve bağımsız üreticilerin oluşacağını öngörebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6111 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, araba ve
3 etiket daha araç Yazıcı 3d
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim