Anlık Bildirim

4.4 kilometre çapındaki dev asteroit Dünya'yı teğet geçecek

NASA dev bir asteroitin 1 Eylül tarihinde Dünya'nın 7 milyon kilometre yakınından geçeceğini açıkladı. Yörüngedeki yakın geçişin boyutunu daha iyi gösterebilmek adına bir görsel yayınladı.

4.4 kilometre çapındaki dev asteroit Dünya'yı teğet geçecek Tam Boyutta Gör

NASA dev bir asteroitin 1 Eylül tarihinde Dünya'nın 7 milyon kilometre yakınından geçeceğini açıkladı. Gökbilimciler tarafından Florence olarak adlandırılan asteroit, Nasa'nın Spitzer uzay teleskobundan alınan ölçümlere göre yaklaşık 4.4 kilometre çapında büyüklüğe sahip.

NASA'ya bağlı CNEOS'in (Dünya Yakınındaki Cisimleri Gözlem Merkezi) yöneticisi Paul Chodas konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Daha önce Florence'a nazaran daha küçük boyuttaki asteroitler gezegenimizin daha da yakınından geçmişti ancak Nasa kurulduğundan beri ilk defa bu kadar büyük bir asteroit dünyamıza yaklaşıyor." dedi.


Florence asteroiti NASA'nın Kaliforniya'daki Goldstone Güneş Sistemi Radar'ında adım adım görüntüleniyor. Asteroitin Güneybalığı, Oğlak, Kova ve Yunus takımyıldızları boyunca yapacağı geçiş, ağustos ve eylül ayları boyunca Dünya'dan küçük teleskoplarla dahi gözlenebilecek.

Sıradaki Buluşma 2500 Yılında

Florence asteroti ile Dünya'nın aynı yörüngede buluşması ilk değil. Daha önce 1890 yılında da Dünya ile Florence arasında yakın geçiş olmuştu. Bir sonraki buluşmanın 2500 yılında gerçekleşmesi ön görülüyor.


NASA'nın yayınladığı görselden de anlayacağımız üzere Dünya kıl payı kurtulacak. Umarız Florence'ın Dünya'ya olumsuz bir etkisi olmaz ve yörüngesinde dostça ilerler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4981 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, dünya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim