Anlık Bildirim

50 ilde "otomotivde stokçuluk" operasyonu: 51 gözaltı var

Otomotivde stokçulukla ilgili olaylar büyüyor. Kısa süre önce bir bayiye ceza kesilmişti. Şimdi de 50 ilde stokçulara yönelik operasyon düzenlendiği öğrenildi. Toplamda 51 kişi gözaltına alındı.

50 ilde 'otomotivde stokçuluk' operasyonu: 51 gözaltı var Tam Boyutta Gör

Kısa süre önce stokçuluk yaptığı gerekçesiyle İzmir'deki bir bayiye para cezası kesilmişti. Gelen bilgilere göre şimdi de birçok ilde stokçuluk operasyonu başladı.

Otomotiv sektöründe meydana gelen sağlıksız fiyat oluşumları ile ilgili harekete geçildi. Bu kapsamda 50 ilde stokçuluk operasyonu düzenlendi. "Bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri" gerekçesiyle 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Yeni düzenlemeye göre stokçuluğa yönelik cezalar kademelendirilerek artırılacak. İlk gruptakilere 50 bin TL ila 100 bin TL, ikinci kademedeki daha büyük oranda yapılan stokçuluğa ise 100 bin TL ila 2 milyon TL arasında para cezası verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan stokçularla ilgili, “Şu anda kimi ürünlerde görülen fiyat artışlarının bir sebebi küresel emtia fiyatları yükselişiyken bir sebebi de maalesef piyasadaki açgözlü fırsatçılardır. Bu özellikle de stokçuluktan kaynaklanıyor. Bu stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Bunu bilsinler ve bu stokçuluğa tevessül etmesinler. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız” demişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10044 kez okundu.
25 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, stokçuluk ve ceza
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim