Anlık Bildirim

Volkswagen, dizeli "daha temiz" motorlarla yaşatmak istiyor

Dizele olan bağlılığını sürdüren Volkswagen, parafinik dizel yakıt gibi farklı yakıtlarla kullanılabilen motorlar geliştirerek CO2 emisyonlarında yüzde 95'e varan azalma vadediyor.

Volkswagen, dizeli 'daha temiz' motorlarla yaşatmak istiyor Tam Boyutta Gör

Avrupa'da emisyon kuralları gittikçe sertleşiyor. Uygulanacak yeni regülasyonlar kapsamında 2030'lu yıllarda içten yanmalı motorlu araç satmak neredeyse imkansız hale gelecek. Otomotiv devleri bu yüzden Avrupa özelinde elektrikli araç markasına dönüşmeye hazırlanıyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen ise rakipleri gibi elektriğe geçmek yerine dizeli yaşatmak için farklı yollar deniyor. Bunun için farklı dizel yakıtlar kullanabilen "daha temiz" motorlar geliştiren şirket, böylelikle CO2 emisyonlarını geleneksel dizellere göre yüzde 95'e varan oranda düşürebildiğini iddia ediyor.

Yapılan açıklamada, haziran ayından bu yana üretilen dört silindirli TDI motora sahip tüm modellerin yeni geliştirilmiş, biyo-bileşenler içeren parafinik dizel yakıt ile kullanılabildiği belirtiliyor. Parafinik yakıtlar, hirdo-işlenmiş bitkisel yağ (HVO) gibi biyolojik kalıntı ve atık maddelerden üretiliyor. Daha sonra hidrojenle reaksiyona girerek hidrokarbonlara dönüştürülüyor ve dizel yakıtlara eklenebiliyor.

Bir Volkswagen sözcüsü, şirketin elektrikli araçlar konusundaki atılımlarını artırmanın yanında içten yanmalı motorlu ürün yelpazesini de geliştirmeye devam edeceğini vurguladı. Bu sayede şirketin farklı müşteri ihtiyaçlarına cevap verebileceği ifade ediliyor.

Parafinik dizel yakıtın özellikle her iki türde araçlarla çalışan (elektrikli ve içten yanmalı) filo müşterileri için etkileyici olabileceğinin altını çizen Volkswagen, söz konusu yakıtın Avrupa'nın kara ulaşım sektöründeki payının 10 yıl içerisinde yüzde 20-30 seviyelerine gelmesini umuyor.

Volkswagen'in çabaları bir yana, 2015 yılında dizel skandalıyla başlayan düşüş eğilimi hala devam ediyor. Dizel araçlar bir zamanlar satışların yarısını oluştururken şimdilerde bazı ülkelerdeki payı yüzde 10'un altına gerilemiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8972 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, elektrikli araçlar ve
2 etiket daha dizel parafinik dizel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim