Anlık Bildirim

604 beygirlik elektrikli Piech GT artık test aşamasında

Aston Martin modellerini anımsatan tasarımı ve 8 dakikada 400 km menzil vadeden şarj teknolojisiyle dikkat çeken elektrikli spor otomobil Piech GT, 2024 yılının ortasında piyasaya sürülecek.

604 beygirlik elektrikli Piech GT artık test aşamasında Tam Boyutta Gör

İsviçre merkezli elektrikli otomobil şirketi Piech Automotive, 2019 yılında ilk modelinin ön gösterimi olarak Mark Zero konseptini tanıtmıştı. Şirket şimdi de otomobilin seri üretim versiyonuyla ilgili yeni görseller paylaşarak her şeyin yolunda gittiğini ve test sürecinin devam ettiğini belirtti.

Konseptteki isim yerine Piech GT ismiyle yoluna devam eden model, elektrikli araçların fütüristik tasarımlarından sıkılıp daha geleneksel çizgiler arayan gözlere hitap ediyor. Aston Martin stiliyle dikkat çeken otomobilin uzunluğu 4.43 metre, genişliğiyse 1.99 metre. Bu kapsamda elektrikli modelin Porsche 911 ile benzer ölçülere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Piech GT'nin dikkat çekici tasarımının altında her biri 201 beygir güç üreten üç elektrik motoru mevcut. Biri önde diğer ikisi arka aksta bulunan motorlar toplamda 604 beygir güç üretiyor. Bu sayede araç 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyede, 0-200 km/s hızlanmasını da 9 saniyede tamamlıyor. Piech GT, 75 kWsa kapasiteli batarya paketiyle 500 kilometre menzil sunacak.

604 beygirlik elektrikli Piech GT artık test aşamasında Tam Boyutta Gör

Piech Automotive, ilk modelinin ağırlığının 1800 kilogram olduğunu belirtti. Bunun özellikle bir elektrikli otomobil için düşük bir değer olduğunu söylemek mümkün. Şirket, bu başarının Çinli batarya tedarikçisi Desten'in hafif "kese hücre" teknolojisiyle elde edildiğini belirtiyor.

8 dakika şarj ile 400 km menzil vadediyor

Kese hücre teknolojisinin pillerin daha hafif olmasını ve daha hızlı şarj edilebilmesini sağladığı ifade ediliyor. Zira Piech, şarj hızı konusunda herhangi bir CCS2 hızlı şarj istasyonunda sadece 8 dakikada yüzde 80 dolum vadediyor ki bu da oldukça iddialı bir değer diyebiliriz. Bu da 10 dakikadan kısa sürede 400 kilometre menzil elde edilebileceği anlamına geliyor.

Piech GT'nin mimarisinin son derece esnek olduğunu ve farklı gövde tiplerine kolayca uyarlanabileceğini belirten şirket, bir SUV ve bir spor sedan üzerinde çalıştıklarının altını çiziyor. Piech GT henüz ismi açıklanmayan Avrupalı bir üretici tarafından yıllık 1200 adet kapasiteyle üretilecek. Otomobil 2024 yılının ortasında Avrupa, Çin ve ABD'de satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim