Anlık Bildirim

643km menzile sahip elektrikli aracın pilleri Samsung ile LG’den

Lucid Motors, uzun menzili ile öne çıkan elektrikli aracı Lucid Air’da kullanacağı piller için Güney Koreli iki teknoloji devi ile anlaşma yaptı. Samsung ve LG, firmaya pil üretecek.

643km menzile sahip elektrikli aracın pilleri Samsung ile LG’den Tam Boyutta Gör

Kısa bir süre önce lüks elektrikli aracı Lucid Air’ı tanıtan elektrikli otomobil üreticisi Lucid Motors, sunduğu uzun menzil ile heyecan yaratmayı başarmıştı. Tasarımıyla da ilgi çekmeyi başaran otomobil, 600 beygir güce sahip motoru ile dört tekerden çekiş imkânı sunuyor ve 643km menzil sağlayabiliyor.

Bu heyecan verici araçta pil tedariki için Güney Koreli iş ortaklarına başvuran şirket, Samsung SDI ile pil üretimi konusunda uzlaşmıştı. Araçlarında kullanacağı pilleri öncelikli olarak Samsung’dan temin edecek olan üretici, ikincil pil hücresi sağlayıcı olarak ise LG Chem ile anlaştığını duyurdu. Faraday Future, Chevy BOLT EV gibi araçların pillerinin de üreticisi olan LG Chem son dönemde özellikle elektrikli otomobiller alanında önemli yatırımlara yönelmiş durumda. Bu arada araçlarda öncelikli olarak Samsung üretimi pillerin kullanılacağını, Samsung’un üretim hacmine yetişemediği durumda ise LG’den destek alınacağını vurgulayalım.

Araçlarında kullanılacak olan pillerin üretim sürecinde birtakım özelleştirilmeler talep edecek olan Lucid Motors, özellikle LG Chem ile pil teknolojileri konusunda çalışmalar yürütmek istiyor. Bu noktada her iki şirketin nasıl bir anlaşma yaptığına dair detaylı bilgi olmasa da uzun vadede LG Chem’in Samsung SDI’ın yerini alabileceği ön görülebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4675 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pil, samsung sdi ve
3 etiket daha batarya lg chem lucid motors
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim