Anlık Bildirim

Kripto para dolandırıcılığında yeni bir gün

Qubit Finance köprü kontratlarına sanki Ethereum yatırmış gibi gösteren siber saldırganlar DeFi tarihinin yedinci en büyük kripto para soygununa imza attılar.   

Qubit Finance Tam Boyutta Gör

Artık her hafta kripto para dünyasında yeni bir dolandırıcılık haberi duyuyoruz. Saldırganların bu konulara daha çok çalışmasından mı kaynaklı bilinmez ancak kripto para dolandırıcılıklarında çok yüksek kayıplar yaşanmaya başladı. 

Qubit Finance saldırıya uğradı

Kripto para dünyasında farklı blok zincirleri arasında transfer sunan önemli köprü platformlarından Qubit Finance hafta içerisinde saldırıya uğradı. Birikim yapma ve kar payı dağıtma gibi işlemler de sunan platformun QBridge protokolünde bulunan bir açık nedeniyle saldırıya uğradığı açıklandı. 

Saldırganlar büyük miktarda xETH teminatları oluşturarak kontratlara toplamda 77 bin qXETH köprü Ethereum yatırmış gibi gösterdi. Sonrasında 206,809 BNB coin olarak bunları dönüştürdü ve çekti. Toplamda 80 milyon dolarlık bir zarar oluştu. Saldırının DeFi tarihindeki yedinci büyük saldırı olduğu ifade ediliyor. 

Qubit Finance tüm havuz işlemlerini durdurdu ve çıkarılan varlıkların takip edildiği ifade ediliyor. Saldırgana da bir mesaj yayınlandı ve ödül teklif edildi. Bununla birlikte henüz saldırgan çaldıklarını geri iade edecek mi belli değil.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2694 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hack, Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim