Anlık Bildirim

8K TV sertifikasyon programı güncellendi

8K Association (8KA) kuruluşu, tüketicilere yeni satın alacakları 8K TV'lerde en iyi görüntü deneyiminin sunulmasını sağlamak için sertifikasyon programını güncellediğini duyurdu.

8K TV sertifikasyon programı güncellendi Tam Boyutta Gör

8K ekosisteminin düzenlenmesinden sorumlu 8K Association (8KA) kuruluşu, tüketicilere piyasadaki en yüksek görüntü çözünürlüğünü sunan ürün ve hizmetlere yönelik sertifika programının spesifikasyonlarını güncelledi.

Önümüzdeki Ocak ayında yürürlüğe girecek V2.1.0 spesifikasyon güncellemesi, en iyi 8K görüntüleme deneyiminin sunulabilmesi için yeni kod çözme gereksinimleri, görüntü kalitesi ölçümleri ve oyun modu düzenlemeleri içeriyor.

8K TV sertifikasyon programı güncellendi Tam Boyutta Gör

80 sertifikalı 8K TV modeli var

8K Association'ın açıkmasına göre çözünürlük, parlaklık, renk ve bağlantı için önceden var olan gereksinimlere ek olarak programda, kalite sertifikasına daha fazla bağlı kalınmasına katkıda bulunacak düzenlemeler yapıldı.

8K televizyon arayışında olan tüketiciler, bu yıl piyasaya sürülen 8K TV'lere uygulanacak yeni sertifika gereksinimlerinden faydalanacaklar. Bugüne kadar seksen modelin sertifikalandırıldığı da aktarılan notlar arasında.

8K TV sertifikasyon programı güncellendi Tam Boyutta Gör

ACR ve Oyun Modu gereksinimleri

8K Association, farklı ortam aydınlatma koşullarında iyi bir görüntü elde edilmesine yardımcı olan Ortam Kontrast Oranı'nı da (ACR) bir metrik olarak kullanacak. ACR spesifikasyonunu karşılamak şu an için isteğe bağlı olsa da gelecekte zorunlu bir gereksinime dönüşebilir.

Yeni spesifikasyonun oyun modu gereksinimleri tüm 8K TV'lerin HDMI 2.1 arabirimi üzerinden Otomatik Düşük Gecikme Modu (ALLM) ve Değişken Yenileme Hızı (VRR) desteği sunmasını gerektiriyor. 8K Association'ın amacı 8K TV'lerde en iyi oyun performansının sağlanmasına yardımcı olmak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim