Anlık Bildirim

ABD ''acil durum uyarı mesajını'' test etti

Federal Acil Durum Yönetim Kurumu ABD'de ''Başkanlık Uyarısı'' başlıklı acil durum uyarı mesajını test etti. Test kapsamında vatandaşların cep telefonlarına ve TV'lerine uyarı mesajı iletildi.

ABD ''acil durum uyarı mesajını'' test etti Tam Boyutta Gör
 

ABD, 2006 yılında yaşanan ve iki bine yakın kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Katrina Kasırgası'ndan beri acil durumlarda ülke vatandaşlarının hepsine birden uyarı mesajı gönderebilmek adına sistemler geliştiriyor. Ülkedeki Federal İletişim Kurumu ve Federal Acil Durum Yönetim Kurumu(FEMA) tarafından geliştirilen Kablosuz Acil Durum Uyarı Sistemi, yasal olarak en geç üç yılda bir test ediliyor. Geçmiş yıllardan farklı olarak sistem bugün, ''Başkanlık Uyarısı'' başlığı ile çok daha kapsamlı bir şekilde test edildi.


30 dakika boyunca vatandaşlara iletildi 

Türkiye saati ile 21.18'de başlayan testlerde milyonlarca insanın cep telefonuna  “Bu, Ulusal Kablosuz Acil Durum Uyarı Sistemi'nin bir testidir. Hiçbir eyleme gerek yok." mesajı iletilirken 21.20 itibariyla televizyon ve radyolarında da uyarı mesajı verilmeye başlandı. Her iki mesajda 30 dakika boyunca ülkedeki bütün telefon, radyo ve televizyon kullanıcılarına atarıldı.


ABD'de Ulusal Hava Servisi tarafından acil durumlarda vatandaşlara gönderilen uyarı mesajı ve AMBER(kayıp çocuklara ilişkin uyarı) mesajı; iOS ve Android işletim sistemine sahip telefonların ayarlar menüsünden kapatılabilse de bugün gönderilen Başkanlık Uyarısı'nı telefonu kapatmadan veya uçak moduna almadan engellemek mümkün değildi. Böylece mesaj bir baz istasyonun kapsama alanında olan neredeyse herkese(kapalı ve uçak modunda olan telefonlar hariç) iletilmiş oldu. Ayrıca FEMA tarafından belirtilmese kullanıcılar yerleşik hücresel özelliğe sahip Apple Watch'lara ve sim kartına sahip olan tablet bilgasayarlara da uyarı mesajının geldiğini bildirdi.

ABD ''acil durum uyarı mesajını'' test etti Tam Boyutta Gör

Diğer uyarı mesajlarına kıyasla daha etkili oluşu sebebiyle ''kıyamet uyarı mesajı'' olarak da nitelendirilen Başkanlık Uyarısı'nın aslında 20 Eylül'de test edilmesi planlanıyordu ancak eylül ayının ikinci haftasında etkisini gösteren Florence Kasıgrası nedeniyle test bugüne ertelenmişti. Sistemin daha önceki versiyonları 2011, 2016 ve 2017 yıllarında test edilmişti.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim