Anlık Bildirim

ABD'de Apple'ın yasak talebi reddedildi, Galaxy S3 satış tarihi değişmedi


Apple'ın uzun süredir patent ihlali nedeniyle Android cihaz üreticilerine karşı sayısız satış yasağı davası açtığı biliniyor. Firmanın en son başvurusu, Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S3'e karşı olmuştu.

Bazı patentlerin ihlal edildiğini iddia eden Apple, Galaxy S3 modelinin derhal satışının yasaklanması için yetkili makamlara başvuru yapmıştı.

Temmuz ayında Samsung'un diğer cihazlarına karşı açtığı davaların görülmeye başlanacak olması Apple için bir dezavantaj oluşturdu. Reuters'in haberine göre Şikago federal mahkemesi duruşma takvimindeki aşırı yoğunluk nedeniyle yasak talebini reddetti. Daha ileri bir tarihte başvuru yapılmasını istedi. Böylece Galaxy S3 modelinin ABD'de pazara çıkacağı 21 Haziran tarihi için önüne bir engel kalmadı.

Ancak karar patent ihlali ile ilgili devam eden davaları engellemeyecek ve etkilemeyecek. Ayrıca Galaxy S3 modelinin bir daha hiç yasaklanmayacağı anlamına da gelmiyor. Apple ilerleyen dönemde yeniden yasak talebi için başvurabilir. Yine de bu tarihe kadar akıllı telefon segmentinin ikinci en büyük pazarında Samsung, başarılı satışlar yapacaktır.

Apple teknolojilerinin emeğe saygı olmadan kopyalanmasına şiddetle karşı çıkıyor ve 2010 yılından bu yana bazıları lehte sonuçlanan pek çok dava açtı. Kıdemli avukat Josh Krevitt, Samsung'un kanuni prosedür tamamlanmadan yeni bir model piyasaya sürdüğünü ve bunun hep böyle devam ettiğini belirterek firmayı eleştiriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3066 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim