Anlık Bildirim

AMD, Ar-Ge bütçesinde ciddi bir kesintiye gidiyor

Radeon R7, R9 ve Fury serileriyle piyasaya hızlı bir giriş yapan AMD bununla birlikte mali tablolarda düşüş yaşamaya devam ediyor. PC pazarındaki durgunluktan etkilenen firma Ar-Ge bütçesinde de kesintiye gidiyor. 

Hafta başında hisseleri yüzde 13 değer kaybeden firma yatırımcılarda da soru işareti yaşanmasına sebep olmuştu. Özellikle Ar-Ge bütçesinin daraltılması gündemdeki en önemli konu durumunda. 

Ar-Ge bütçesinde yaklaşık yüzde 40 kesinti yapan AMD, bunun en büyük sebebi olarak PC pazarındaki durgunluğu gösteriyor. Daha önce de AMD yetkilileri gelir modelinde yeni stratejiler belirlemek adına ana akım bilgisayar pazarından çekilerek sunucu veya iş istasyonu gibi kurumsal alanlara yönelebileceklerini açıklamıştı.

AMD teknoloji şefi Mark Papermaster, PC pazarındaki düşüş nedeniyle Ar-Ge bütçesinin bu tarafa bakan kısmında kesintiye gittiklerini, geleceğin firmasını oluşturmak adına özenle seçilmiş alanlara yönelik Ar-Ge çalışmalarını artıracaklarını belirtti. 

Papermaster hali hazırda üzerinde çalıştıkları Zen mimarisinin bunlardan birisi olduğunu belirtiyor. Daha yüksek performansı daha düşük enerji tüketiminde sunacak olan Zen mimarisi gerçek 4 çekirdekli mimari olarak adlandırılıyor. Özellikle gelecek konsollarda da yerini korumak isteyen AMD'nin APU tasarımlarına büyük yatırım yaptığı anlaşılıyor. Ayrıca Graphics Core Next mimarisinin de güçlenmesi adına önemli yatırımlar yapılıyor. 

Artık yavaş yavaş AMD'nin gelecek yıllarda odaklanacağı alanlar da belli olmaya başladı. En azından PC pazarında durgunluk sona ermeden AMD'nin bu taraftaki çalışmalarına fazla yatırım yapmayacağı anlaşılıyor. Ancak bunun kesin bir çıkış olup olmadığı konusunda konuşmak için oldukça erken.   
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2531 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim