Anlık Bildirim

AMD Radeon R9 Fury X2 ile ilgili ipuçları gelmeye devam ediyor

AMD'nin güç tutkunlarına yönelik olarak hazırladığı Radeon R9 Fury X2, henüz kesin bir çıkış tarihine kavuşmuş değil. Bununla birlikte AMD, heyecanı yüksek tutmak adına ipuçları paylaşıyor.

Bu yılın en çok merak edilen ekran kartlarından birisi olan Gemini kod adlı Radeon R9 Fury X2, bir türlü piyasaya çıkışını gerçekleştiremedi. AMD'nin net bir tarih de vermediği, dünyanın en güçlü ekran kartı ünvanını alması beklenen Radeon R9 Fury X2 ile ilgili yeni bir görsel paylaşıldı. 

Geçen yıl TechReport sitesinden AMD'ye transfer olan haber müdürü Scott Wasson, elinde tuttuğu iki adet Fiji XT grafik biriminin görselini paylaşmış ve "iki birden daha iyidir" şeklinde de bir slogan eklemiş. Fiji XT grafik birimi, hali hazırda Radeon R9 Fury, Fury X ve Nano ekran kartlarının kalbinde yer alıyor. Radeon R9 Fury X2 ise bu serideki dördüncü üye olacak. 

Aslında Scott Wasson'un transferi, gecikmeler hakkında da bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Yıllardır çift grafik birimi taşıyan ekran kartlarının en büyük sorunlarından birisi olarak mikro yırtılma görülüyor. Ekran kartlarının takılma veya kasılmalarını anlatan bu tanım, net bir şekilde ölçülemiyordu. Scott Wasson, bir süredir kare hızı denetimi teknolojisindeki çalışmaları ile, bu tür ekran kartlarındaki sıkıntıları detaylandırmayı başarmıştı. AMD'nin bu yeteneği keşfetmesi uzun sürmedi. 


Wasson'un özellikle mikro yırtılmalar konusunda Radeon R9 Fury X2 ekran kartını en iyi hale getirmek için çalıştığı ifade ediliyor. Muhtemelen bu detayların da halledilmesi ile birlikte, Radeon R9 Fury X2 ekran kartı için geri sayım başlayacak. Tabii yine net bir tarih vermek mümkün değil.

AMD Radeon R9 Fury X2,ekran kartında 8192 Stream işlemcisi bulunuyor. 128 adet GCN işlem birimi yanında, 128 ROP ve 512 desen haritalama birimi yer alıyor. 1000MHz'e kadar saat frekansı olan kart 2x4GB olmak üzere toplamda 8GB HBM bellek barındırıyor. Toplam bellek bant genişliği ise bu sayede 1Tbps değerine erişebiliyor. Kartta ayrıca sıvı soğutma, 375Watt ısıl tasarım gücü gibi diğer ayrıntılar yer alacak. 

AMD yöneticisi Roy Taylor, Radeon R9 Fury X2 ekran kartının 12TFLOPS SP performans seviyesine ulaşacağını ve dünyanın en hızlı GPU çözümü olacağını belirtiyor. Radeon R9 295X2 ekran kartının performansı ise 11.5TFLOPS seviyesindeydi. Ayrıca kart 500W ısıl tasarım gücüne sahipti. Bu bakımdan Radeon R9 Fury X2, daha düşük enerji tüketiminde bir miktar daha iyi performans değerlerine ulaşmayı başarıyor. Ayrıca yeni Crossfire DMA teknolojisi ile, grafik birimleri daha iyi ve daha verimli bir şekilde haberleşebiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4616 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd radeon r9 fury x2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim