Anlık Bildirim

AMD Ryzen 3 işlemcilerin özelliklerini açıkladı

AMD'nin Ryzen işlemci ailesi, fiyatı en uygun modellere kavuşmak üzere. Ryzen 3 ailesine üye iki modelin teknik özellikleri bizzat AMD tarafından açıklanmış oldu. İşlemciler ve özellikleri haberimizde
AMD'nin Ryzen işlemci ailesi önce yüksek performans sınıfı Ryzen 7 modelleriyle piyasaya giriş yapmış, ardında da orta segmenti hedefleyen Ryzen 5'ler gelmiş. İsimlendirmeden de anlaşılabileceği üzere Intel'in Core i7 ve Core i5 modellerini hedef alan bu iki seriden sonra, Ryzen ailesinin fiyatı en uygun temsilcilerini içeren Ryzen 3 de gelmek üzere.
AMD Ryzen 3 işlemcilerin özelliklerini açıkladı
 
Bugün duyurusu yapılan Ryzen Pro serisi kurumsal işlemci ailesinin resmi dökümanları da, Ryzen 3 modellerine netlik kazandırmış oldu. Pro serisinin Ryzen 7 ve Ryzen 5 modelleri, Pro olmayan modellerle aynı özelliklere sahip olduğu için Ryzen 3 Pro modellerini de bu şekilde referans olarak alabilmek mümkün. 5 ve 7 serisine göre Ryzen 3'ün en büyük farkı SMT yani çoklu izlek desteğinin olmaması. Intel bu özelliği (Hyper-Threading) sadece i7 serisinde verirken, AMD ise 7 ve 5 modellerinde SMT kullanarak farklılaşmıştı. Ancak görünen o ki, Ryzen 3 serisinde sınıflar arası fark daha belirgin bir şekilde yansıayacak tablolara.

Ryzen 3 modellerinde SMT özelliği yok 

Ryzen 3 Pro ailesinde iki işlemci modeli görünüyor. Ancak bu sadece iki model göreceğimiz anlamına gelmiyor çünkü son kullanıcı sınıfı modellerde çeşitlilik genellikle daha fazla oluyor. Tabloya bakacak olursak, Ryzen 3 1300 modeli 4 çekirdekli olup standart olan 3.5GHz çalışma frekansını 3.7GHz'e çıkartabilecek. Seviye 3 tampon belleği 8MB olan işlemci, Ryzen 5 modellerinde olduğu gibi 65 Watt TDP ile çıkış yapacak. Ryzen 3 1200 modelinde ise frekanslar daha düşük. Baz hız 3.1GHz iken, Turbo hızı ise 3.4GHz olarak tayin edilmiş. Diğer özelliklerde ise herhangi bir değişim olmadığını görüyoruz. Merak ettiğim bir diğer husus ise bu işlemcilerin ekstra  frekans kazandıran XFR özelliğine sahip olup olmadıkları. Ayrıca kutu içeriğinden hangi soğutucu modeli çıkacak bu da önem arz eden bir soru.
AMD Ryzen 3 işlemcilerin özelliklerini açıkladı
 
Ryzen 3 işlemci ailesi, Ryzen 5 ve 7 modelleriyle aynı zar tasarımına sahip. Dolayısıyla Ryzen 5 modellerinde olduğu için 4 çekirdeğin iki CCX ünitesinde dağıldığını görebiliriz. AMD'yi daha geniş kitlelerle buluşturacak olan Ryzen 3 ailesinin, henüz bilinmeyen son kullanıcı fiyatları ile tam olarak nereye oturacağını zamanla anlayacağız. Ancak Ryzen 5 ve Ryzen 7 modellerinin rakip Intel çözümlerine karşı rekabetçi pozisyonu muhtemelen Ryzen 3 ile de sürecektir diye düşünüyorum. Yılın üçüncü çeyreği ile birlikte hem Ryzen 3 hem de 16 çekirdeğe varan Ryzen Threadripper lansmanı, AMD'yi daha da güçlendirecektir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14190 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim