Anlık Bildirim

AMD Threadripper 1950X fiyatı ucuzladı

AMD’nin 16 çekirdekli canavarı AMD Threadripper 1950X işlemcisi için fiyat indirimi bekleyenlere güzel haber geldi. İşlemcinin fiyatı 879$ seviyesine geriledi.

AMD’nin işlemci piyasasını adeta sallayan Threadripper ailesinde önemli bir hamle geldi. Serinin en tepe modeli konumundaki 16 çekirdekli AMD Ryzen Threadripper 1950X işlemcisi indirime girdi.

Çok önemli bir hamle

Normalde 999$ fiyat etiketi ile piyasaya giriş yapan AMD Ryzen Threadripper 1950X işlemcisi, Amazon üzerinde 120$ indirim alarak 879$ fiyatına geriledi. Zaten fiyat-performans ürünü olan işlemci bu indirim ile büyük bir avantaj elde edecek.

Fiyat indirimi Intel için iyi bir haber değil. Threadripper serisinin karşısına çıkan Core i9 ailesinde 10 çekirdek ve üzerindeki işlemciler 999$ başlangıç fiyatına sahipti. AMD fiyat çizgisini bunların da altına çekmiş oldu.

Eski fiyat bandında AMD Ryzen Threadripper 1950X ile Intel Core i9-7900X işlemcisi mücadele ediyordu ve AMD yüzde 55 seviyelerine kadar performans farkı olduğunu belirtiyordu. Yeni fiyat bandında zaten herhangi bir Core i9 işlemcisi bulunmuyor. X serisinde yer alan Core i7 işlemcileri 600$ bandında görebiliyoruz.

AMD Ryzen Threadripper 1950X işlemcisi için fiyat indirimi bekleyen önemli bir tüketici kitlesi bulunuyordu. 16 çekirdek ve 32 izlek birimi, 64 PCIe 3.0 hattı gibi özelliklerle bu fiyata alınabilecek en iyi işlemci durumuna geldi.

İndirim sonrasında Intel’in nasıl bir hamle yapacağı merakla bekleniyor. Firma Core X serisinde bir indirim yapar mı bilinmez ancak bazı kaynaklar önümüzdeki hafta Coffee Lake serisinden yeni işlemcilerin tanıtılabileceğini belirtiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5254 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen threadripper ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim