Anlık Bildirim
 
ABD merkezli yarı iletken üreticisi AMD’nin AM4 soketi üzerinde şekillenecek 3. nesil Ryzen işlemcilerinin fiyatları ve model isimleri Singapur’daki bir online satıcının yayınladığı katalogta ortaya çıktı.


Kaynak Intel’in 9. nesil işlemci ailesinin fiyat bilgilerini de çıkışından 1 ay önce ortaya çıkardığı için bilgiler dikkate değer. Ryzen 3000 serisi yongalar 7 nm üretim sürecinden geçecek ve kalbinde yine yonga kümelerini barındıracak.

Daha önceki sızıntılardan da bildiğimiz üzere yeni işlemci ailesinde de Ryzen 7 çözümlerinde 8 çekirdek 16 izlekli bir yapı kullanılacak. Yeni bir sınıf olarak Ryzen 9’u görüyoruz. İddialara göre AMD 16 çekirdekli yongalarını bu aile altında konumlandıracak.

Saat hızlarında ise ciddi bir iyileştirme var, Ryzen işlemcilerinin önündeki en büyük engellerden birisi olan bu başlıkta boost frekanslarının 5 GHz ve üstüne çıktığını görüyoruz.

Fiyatlar 

AM4 soketli işlemcilerin en çok eleştiri aldığı bir diğer nokta olan yonga kümeleri arasındaki gecikmede de iyileştirilmeye gidilecek. Yeni nesil modellerin fiyatlarına baktığımızda ise Singapur Doları’nın 0.74 USD’ye tekabül ettiğini hesaba katarsak 16 çekirdekli Ryzen 9 3850X'te 562 dolarlık bir fiyat ortaya çıkıyor.
Son olarak 3. nesil Ryzen işlemcilerinin aslında bu yazdan önce satışa sunulması beklenmiyor. Dolayısıyla fiyat ve adlandırma bilgisinin bu denli ortaya çıkması ister istemez akıllarda soru işareti bırakıyor. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27321 kez okundu.
55 kişi, toplam 64 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim