Anlık Bildirim

AMD yılın ikinci çeyreğinde de zarara devam etti

AMD yılın ikinci çeyreğinde de zarara devam etti

Yılın ilk çeyreği itibariyle zarar açıklayan ve yıl içerisinde kara geçmeyi ümit eden AMD, başarılı konsol satışlarına rağmen yılın ikinci çeyreğinde de zarar etmekten kurtulamadı.

Yılın ikinci çeyreği itibariyle 1.44 milyar dolar gelir elde eden AMD, faaliyet karı olarak da 63 milyon dolara ulaştı. Ancak maliyetlerin yüksekliği nedeniyle net zarar 36 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bilişim Çözümleri bölümü azalan mikro işlemci sevkiyatları nedeniyle 9 milyon dolar faaliyet karı elde etti ve toplam gelir önceki çeyreğe göre yüzde bir artış, önceki yıl aynı dönemine göre yüzde 20 düşüş yaşadı.

Grafik ve Görsel Çözümler bölümü ise yarı özelleştirilmiş yongaseti sevkiyatlarındaki artış sayesinde gelirlerde çeyrek bazda yüzde 5, yıllık bazda ise yüzde 141 artış yaşandı. Xbox One ve PS4 satışlarının tüm hızıyla devam etmesi bölümü adeta şaha kaldırdı. Ancak genel gelir dengesine etkisi sınırlı kaldı. 

AMD yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde de gelirlerde bir kaç puanlık artış bekliyor. Ancak firmanın kara geçmesi tahminlere göre yıl sonuna doğru mümkün olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
650 kez okundu.
43 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim