Anlık Bildirim

AMD'nin çift GPU'lu yeni ekran kartı R9 295X2'ye ilişkin en son detaylar: Lansman tarihi, fiyat ve teknik özellikler...

AMD'nin çift GPU'lu yeni ekran kartı R9 295X2'ye ilişkin en son detaylar: Lansman tarihi, fiyat ve teknik özellikler...
AMD'nin çift grafik işlemcili yeni nesil ekran kartı modeli Radeon R9 295X2 için geri sayım başladı. Henüz resmi olarak doğrulanmamakla birlikte 8 Nisan'da lanse edilmesi beklenen kart, performans yarışında iddiasına ek olarak, rakibi Nvidia'nın GeForce GTX Titan Z modelinin yarısı kadar olması beklenen fiyatıyla da üst segmentte adından bahsettirecek gibi görünüyor.
Bilindiği üzere Nvidia, GeForce GTX Titan Z modeli 3000 dolar gibi astronomik bir fiyatlandırma ile lanse etmişti. AMD'nin Radeon R9 295X2 modeli ise gelen son bilgilere göre 1500 dolar seviyesinden anons edilecek yani bir Titan Z fiyatına kullanıcılar iki adet Radeon R9 295X2 ile Crossfire yaparak 4 GPU'lu, daha yüksek oyun ve genel amaçlı işlem yapabilen bir platforma sahip olabilecekler. Teknik özellikler şu anda kesinlikle kazanmasa da Hawaii XT veya Hawaii Pro GPU'larının çiftine sahip olacak kart üzerinde, her bir GPU için 8GB olmak üzere toplamda 16GB GDDR5 bellek ile gelebileceği konuşulan kartta 2x 512-bit bellek veri yolu kullanılıyor.
AMD'nin yeni ekran kartı için ilginç olan bir başka nokta ise özel soğutucusu. Resmi AMD Radeon Twitter hesabından paylaşılan görsele bakılırsa kart, hem hava soğutma hem de sıvı soğutma kullanımına uygun melez bir soğutucu tasarımıyla karşımıza çıkacak. Isıl tasarım gücünün 375 Watt seviyesinde olması beklenen ekran kartında 5632 adet paralel işlem birimi olması beklenirken yukarıda da ifade ettiğimiz gibi doğrudan performans etkisi olan parametreler, kartın, Hawaii Pro mu ya da Hawaii XT GPU'suna sahip olmasına göre değişkenlik gösterecek. Oyun tutkunları için 4K çözünürlükte akıcı deneyim sunacak olan çift grafik işlemcili Radeon R9 295X aynı zamanda Bitcoin madencileri için de oldukça yüksek performans sunacak. Şimdi gözler 8 Nisan'da, AMD'nin yeni kartıyla ilişkin yeni bilgileri aktarmaya devam edeceğiz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1845 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim