Anlık Bildirim

ANKA İHA yerli motor ile -10 derecede ilk uçuşunu yaptı

ANKA İHA, TUSAŞ tarafından geliştirilen PD170 isimli yerli motor ile zor koşullar altında ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Motorun tasarım çalışmaları büyük oranda tamamlandı.

ANKA İHA yerli motor ile -10 derecede ilk uçuşunu yaptı Tam Boyutta Gör

Yerli insansız hava aracı (İHA) ANKA, yerli motoru ile zor koşullar altındaki ilk uçuşunu gerçekleştirdi. ANKA İHA, TUSAŞ tarafından geliştirilen PD170 yerli motor ile - 10 derece soğukta başarıyla uçtu.

170 beygir güç üretebilen turbo dizel havacılık motoru PD170, 6 kilometre yüksekliğe kadar bu gücü kayıpsız olarak sağlayabiliyor. 9 kilometre yüksekte ise 120 beygir devamlılıkta görev yapabiliyor. TUSAŞ tarafından geliştirilen PD 170 motor, zamanla ANKA’da kullanılan yabancı motorlarını yerini alacak.

Geliştirilmesi devam eden PD170 turbo dizel havacılık motorunun tasarım çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Bugüne kadar 4 bin saati aşan motor testi gerçekleştirildi. Dayanım testleri ve sürekli geliştirilen tasarım çözümleri ile motor, olgunluk seviyesi uçuş testlerine başlanması için yeterli seviyeye ulaştı.

PD170 motorunun bir üst versiyonu olacak PD220 motoruyla ilgili çalışmalara da başlandı. Bu motor, Baykar Makina tarafından geliştirilen yeni nesil Akıncı İHA platformuna güç verecek.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12343 kez okundu.
28 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
anka iha, anka ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim