Anlık Bildirim

ASELSAN, 1 milyar Euro'yu ülkede tutacak

ASELSAN, takograf üretimi için Ar-Ge çalışmalarını tamamladı ve seri üretime geçti. ASELSAN'ın takografı sayesinde 1 milyar euronun yurtdışına çıkışının önüne geçilecek.
Türkiye, Avrupa’da çalışan 60 bin araçlık filosuyla uluslararası karayolu taşımacılığında dünyada ikinci sırada yer alıyor. Ülkemizde ve Avrupa'da yolcu ve yük taşıyan araçlarda takograf kullanma zorunluluğu bulunuyor. Ülkemizde bugüne kadar takograf üretimi yapılmıyordu. Takograf, yurt dışında üç üretici tarafından üretiliyor.

ASELSAN, yurt dışına çıkan paranın önüne geçmek ve mevcut bilgi birikimini geliştirmek adına takograf üretimi için Ar-Ge çalışmaları yürütüyordu. Çalışmalar başarıyla tamamlandı ve sayısal takografın seri üretimine geçildi. ASELSAN’ın yeni ürünü sayesinde takograf ithalatı için harcanan 1 milyar euro dövizin çıkışı engellenecek.

Bilgiler Kriptolu Kaydedilecek

Takograf aracın hız kaydını ve şoförün çalışma süresini kriptolu yapısına kaydediyor. Yetkili ekipler tarafından yapılan kontrollerde şoförün ne kadar süre araç kullandığı ve saniye saniye kaç kilometre hıza ulaştığı bilgisine ulaşılabiliyor.

Eski nesil takograflar, manipülasyonlara son derece açık olduğundan trafik kazalarına, can ve mal kayıplarına yol açabiliyor. ASELSAN’ın ürettiği sayısal takograflar ve etkili denetim metotlarının buna son vermesi bekleniyor. Araçlar sayesinde çalışma süreleri ve hız ihlalleri şeffaf şekilde izlenebilecek. Eski nesil takografların aksine kriptolu yapısıyla kayıt sistemine dışarıdan müdahale edilmesine izin vermiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7458 kez okundu.
32 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ulaşım, aselsan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim