Anlık Bildirim

ASELSAN'dan 5G bağlantısı için önemli ortaklık

5. nesil mobil iletişim teknolojileriyle ilgili yazılım ve donanım alanında çalışmalarını yürüten ASELSAN, 5G alanında yenilikçi ürünlerin geliştirilebilmesi için test ortamı oluşturuyor.
5G gelişmiş geniş bant mobil haberleşme teknolojileri konusunda KEYSIGHT Technologies ile iş birliğine gitme kararı alan ASELSAN, kısa süre önce düzenlenen imza töreniyle anlaşmanın hayata geçirildiğini duyurdu.
Gelecek nesil yüksek hızlı geniş bant kablosuz milimetre dalga haberleşme teknolojileri konusunda önemli bir rol üstlenmesi beklenen ortaklıkla gerçek zamanlı huzme şekillendirme ve yönlendirme ile karakterizasyon mümkün hale gelecek. Üstelik her cep telefonunu takip edebilen yüksek frekanslı huzmeler sayesinde 5G için gerekli yüksek veri hızlarına ulaşabilecek teknolojiler de deneyimlenebilecek.
Gerekli uygulamaların sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için ilk etapta ASELSAN'ın anten sistemleri ve mikrodalga radyolarıyla, KEYSIGHT Technologies'in 5G dalga şekli jeneratörü, vektör sinyal jeneratörü ve sinyal analizörü kullanılarak test ortamı kurulacak. Açıklamaya göre çalışmaların yıl bitmeden görücüye çıkarılacağı ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4161 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mobil iletişim, 5g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim