Anlık Bildirim

Adobe rekor seviyede gelir elde etti

Adobe, 2017 senesinin ilk çeyreğinde 1.68 milyar dolar gelir elde ederek kendi rekorunu kırmayı başardı. Şirket bu başarısını satmak yerine kiraladığı yazılımlara borçlu.

Adobe rekor seviyede gelir elde etti Tam Boyutta Gör
 

2015 senesinin ikinci çeyreğinden beri üst üste rekor kıran Adobe, 2017’nin ilk çeyreğinde elde ettiği gelirle yeniden rekor kırdı. Şirket, üç aylık süreç içerisinde 1.68 milyar dolar gelir seviyesine ulaştı. Bu rakam, Adobe’nin 2016 senesinin ilk çeyreğinde elde ettiği gelirden (1.38 milyar dolar) tam 300 milyon dolar daha fazla. Adobe, yalnızca bir sene içerisinde gelirini yaklaşık yüzde 25 artırabilmiş olmasını kiralanan yazılımlarına borçlu.

Bir dönem, geliştirdiği yazılımları belirli bir ücret karşılığında sınırsız olarak kullanıma sunan Adobe, bu satış stratejisinden vazgeçerek yazılımlarını aylık ve yıllık olarak kiralamaya başladı. Bu hamle şirketin uzun vadede elde ettiği gelir seviyesini önemli oranda yükseltti. 

Adobe’nin gelir seviyesinin açıklanması şirketin yatırımcılarının da yüzünü güldürdü. Yeni değerlerin açıklanmasıyla hisse değerleri yüzde 3 oranında yükseldi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5982 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
adobe, Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim