Anlık Bildirim

Alibaba RISC-V mimarili 16 çekirdekli işlemcisini tanıttı : %40 daha hızlı

Çinli teknoloji firması Alibaba, RISC-V mimarisi üzerinde şekillenen işlemcisini görücüye çıkardı. Yonga sunduğu performansıyla heyecan uyandırıyor.
Alibaba RISC-V mimarili 16 çekirdekli işlemcisini tanıttı : %40 daha hızlı
 
Alibaba açık kaynak kodlu RISC-V mimarisinin temel alındığı yüksek performanslı işlemcisini tanıttı. Yonganın yapay zeka, 5G, IoT ve otonom araçlarda kullanılması bekleniyor. Ayrıca açık kaynak kodlu olduğu için de Çin için ayrı bir önem arz ettiğini düşünülüyor.

%40 daha hızlı 

Xuantie 91, 16 çekirdekli bir yapıda 2.5 GHz saat hızında görev yapan bir yonga. 7.1 Coremark/MHz skoruyla şu ana kadarki RISC işlemcilerinden %40 daha hızlı olan açık modelin her aşamada 8 komutun yüklenmesini sağlayan 12 aşamalı alışılagelinmişin dışında bir hat içermesi sayesinde bu seviyeye eriştiği belirtiliyor. Ayrıca 50 genişletilmiş komutseti üzerinden gelişmiş aritmetik işlemler, bellek erişimi ve çoklu çekirdek işlevleri de yürütebildiği de belirtilmiş.
Projeyi yürüten Pingtouge’un önümüzdeki eylül ayında işlemcinin detaylarını GitHub’ta paylaşması beklenirken Alibaba’nın 2021 yılına gelindiğinde Çin’in işlemci talebinin %40’ını karşılaması bekleniyor. Uzun bir süredir yerel teknoloji devlerine kendi yongalarını üretmeleri yönünde baskı uygulayan Çin’in bu politikası artan siyasi gerilim nedeniyle son dönemde hızlanmıştı. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5817 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
alibaba, risc-v ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim