Anlık Bildirim

Altay Tankı için güzel haber yine ertelendi

Altay Tankı için güç gurubunu geliştirmeye çalışan Tümosan, KAP’a yaptığı açıklamada yeniden süre uzatma aldığını duyurdu. Peki bu ne anlama geliyor? İşte detaylar:

Altay Tankı için güzel haber yine ertelendi Tam Boyutta Gör

Altay tankının ilk etapta güç grubunu sağlayacak Alman MTU şirketinden alınacak ilk parti desteğinin ardından sonraki modellerde TÜMOSAN'ın geliştireceği bir güç ve aktarma biriminin kullanılacağı biliniyordu.

Alanında 30 yıldan fazla tecrübesi bulunan şirketin soyunduğu bu iş aslında Türkiye’nin ağır motorlu sanayi projeleri için de kritik bir önem taşıyor. Zira geliştirilecek olan motor ve aktarma grubu, sadece Altay Tankı için değil denizden kara taşıtlarına kadar çok geniş bir yelpazede kullanımda olacak şekilde planlanıyor.

İşi üstlenen Türk Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. ya da kısa adıyla TÜMOSAN, 17 Mart 2015 tarihinde imzalanan sözleşmenin ardından Proje Uygulama Takvimini başlatmak için 15 Aralık 2016 tarihine kadar ek süre talep etmişti. 4 aylık bu uzatmanın ardından yeniden bir erteleme haberi geldi. Firmanın parasal hakkedişlerini alması için de önemli olan bu açıklama ile süre bir ay daha uzatıldı.

1 aylık daha uzatma talep eden TÜMOSAN, KAP’a yaptığı bildirim ile onay aldığını duyurdu. Yani Proje Takvimi 16 Ocak 2017 tarihine kadar ötelenmiş oldu. Takvim süresi 54 ay. Bu da demek oluyor ki hiçbir aksilik olmadığı takdirde Temmuz 2021’de çalışmalar tamamlanabilecek.

Avusturyalı bir şirket ile süreci yürütmek adına ortaklık masasına oturan ancak siyasi gelişmeler nedeni ile çalışmaya karşı çıkan Avusturya hükümetinin tepkisi üzerine bu anlaşma suya düşmüştü. Tümosan’ın hali hazırda İngiliz Ricardo PLC firması ile görüştüğü biliniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20314 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tümosan, altay tankı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim