Anlık Bildirim

WordPress'in ana şirketi Automattic, Müslüman kaydının tutulmasına yardım etmeyecek

Automattic'in CEO'su Matt Mullenweg, Trump yönetiminin Silikon Vadisi şirketlerinden Müslüman üyelerin kaydının tutulduğu bir veritabanı oluşturmaları talebine yardım etmeme sözü verdi.
WordPress.com ve bir dizi diğer web geliştirme ve yayınlama araçlarının sahibi Automattic, Müslüman üyelerin kaydını oluşturmaya "yardım etmeme" taahhütü imzaladı. Şirketin kurucusu ve CEO'su olan girişimci Matt Mullenweg bugün şirketinin tamamı adına söz verdi. Neveragain.tech olarak adlandırılan taahhüt GitHub'da barındırılıyor ve Silikon Vadisi şirketlerinin, Trump yönetiminin Müslümanları izleme ve hedefleme için kullanabilecekleri bir veritabanını oluşturulmasına yönelik katılımlarını engelleme amacı taşıyor.
Taahhüt şimdiye kadar 1.300'den fazla kişi tarafından imzalandı ve şu anda Mullenweg'in şirketinin desteğini de almış durumda. Bugün itibariyle teknoloji endüstrisindeki bireysel üyelerden oluşuyor. Mullenweg, GitHub üzerinde kaleme aldığı yazıda, şahsen imzaladığını ve ayrıca WordPress.com, Jetpack, Simplenote ve WooCommerce'i yapan Automattic şirketinin tamamı adına konuştuğu bildirdi. Mullenweg'in bu hareketi kampanyayı desteklerken, diğer şirket CEO'larını aynı girişimi kendi şirketleri adına yapmaları konusunda bir teşvik niteliği taşıyor.
Taahhüt ilk kez Salı günü yayınlandı ve giderek destek kazanıyor. Automattic'in Müslümanların bir kaydını oluşturmaya katılmayı reddetmesi, Facebook'un konuyla ilgili gazetecilere yanıt vermeye zorlanmasından sadece birkaç gün sonra geldi. Sosyal ağ, Intercept'in bu ayın başlarında konuyla ilgili büyük teknoloji şirketlerine soru yöneltmeye başladığı andan itibaren Trump için böyle bir kayıt defteri oluşturmaya yardım edip etmeyeceğine dair yorum taleplerini defalarca reddetmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan bir Facebook sözcüsü; "Hiç kimse Müslümanların bir kaydını oluşturmamızı istemedi ve tabii ki bunu yapmıyoruz" diye bir açıklama yaptı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28683 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
müslüman, kayıt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim