Anlık Bildirim

Amazon, başlıksız arttırılmış gerçeklik peşinde

Çevrimiçi alışveriş denildiği zaman akıllara gelen ilk isimler arasında başı çeken Amazon, ortaya çıkan bir patente göre sanal / arttırılmış gerçeklik dünyasına giriş yapmanın yollarını arıyor.
Microsoft'un 2016'nın ilk çeyreğinde geliştiricilere 3000$'dan satacağı sanal / arttırılmış gerçeklik başlığı HoloLens, örneklerini burada (Video) ve burada (Video) görebileceğiniz üzere hem oyun hen de internet için oldukça ilginç bir deneyim sunuyor. Ancak çevrimiçi alışveriş devi Amazon'dan daha güçlü ve kullanışlı bir rakip geliyor.
Amazon'un Lab126 şirketi tarafından üzerinde aktif olarak çalışıldığı belirtilen bu yeni sistem, arttırılmış gerçekliğin (Sanal ile gerçeğin harmanlanması) herhangi bir gözlük ya da başlığa ihtiyaç duyulmadan kullanılmasına dayanıyor. Alınan patent çizimlerine göre tavana bağlanan bir merkezi görüntüleme cihazıyla çalışan teknoloji, böylece farklı içerikleri projektör benzeri yapıda odanın istenilen bölümlerine aktarabiliyor ya da diğer bir deyişle yansıtabiliyor.
Herhangi bir başlık takmaya gerek bırakmadığı için özellikle uzun kullanımlarda daha kullanışlı bir çözüm elde etmeyi hedefleyen Amazon, patent detaylarına göre sistem ile tavandan hareket takibi de gerçekleştirebiliyor ve kişiler odaya yansıtılan içeriklerle el ya da vücut hareketleriyle etkileşime girebiliyor.
Birçok farklı alanda ilginç çalışmalar gerçekleştiren Amazon'un bu teknolojiyi hayata geçirip geçirmeyeceği hakkında ise şimdilik kesin bilgiler yer almıyor. Ancak teknolojinin geleceği oldukça parlak görünen sanal / arttırılmış gerçeklik dünyası için büyük potansiyeli bulunuyor. 
Amazon, başlıksız arttırılmış gerçeklik peşinde
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim