Anlık Bildirim

Amerikan ordusundan yeni mimariye sahip güvenli işlemci hamlesi

ABD ordusu için yenilikçi ürünler geliştiren DARPA, tamamen yeni bir işlemci 80 milyon dolarlık kaynak oluşturdu. DARPA yeni işlemcinin geliştirilmesi için Qualcomm ve Intel'den destek alacak.

Amerikan ordusundan yeni mimariye sahip güvenli işlemci hamlesi
 

Yeni ürünler üreterek Amerikan ordusunun kullanımına sunan DARPA(Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı) şimdi tamamen farklı bir işlemci üretmek için kolları sıvadı. İcat edildiği 1940’lı yıllardan bu yana neredeyse her işlemcinin temel aldığı ve art arda gelen verilere erişmek ve önbelleklerini olabildiğince sık doldurmak için tasarlanan Von Neumann mimarisini terk etmek isteyen DARPA, yeni işlemci sayesinde siber saldırıları çok daha erken fark ederek ordu için daha korunaklı bir sistem oluşturacak.

Dünya Devleriyle Birlikte Çalışacak 

HIVE ismi verilen bu yeni işlemcinin geliştirilmesi için 80 milyon dolarlık başlangıç finansmanı ayıran DARPA, bu alanda dünyanın önde gelen şirketlerinden Qualcomm ve Intel’le birlikte çalışacak. Projede Amerikan uzay ve savunma şirketi olan North Grumman ve Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden araştırmacılar da yer alacak. Verilerin seyrek olması ve eşzamanlı olarak farklı bellek alanlarında farklı işlemleri gerçekleştirme kabiliyeti sayesinde Von Neumann mimarisinden ayrılan HIVE, böylece bilgi kümeleri arasındaki birçok ilişkiyi içeren büyük verilerin taşınması için daha hızlı bir yaklaşım olarak dikkat çekiyor.

Tabi DARPA ve proje ortakları çalışmalara şimdiden başlamış olsa da HIVE çipinin yer aldığı bir sistemi görmek uzun bir zaman alacak. Vaat edildiği gibi çalıştığı takdirde uzmanların oldukça tehlikeli hale gelebilecek bir siber saldırıyı kolayca keşfetmesine yardımcı olacak olan HIVE’in tamamlanması için dört buçuk yıllık bir geliştirme süreci öngörülüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3394 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, intel ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim