Anlık Bildirim

Samsung’un özelleştirilmiş grafik birimi iddiaları yine gündemde

Büyük yatırımlardan sonra kendi özelleştirilmiş çekirdek tasarımını kullanmaya başlayan Samsung’un grafik birimi tarafında da son dönemde önemli bir ilerleme kat ettiği iddia ediliyor.

Samsung’un kendi özelleştirilmiş ARM çekirdeklerini tasarlamaya başladığı günden bu yana firmanın bir de grafik birimi üzerinde çalıştığı zaman zaman gündeme geliyor. Bu hafta konu yine ısınmaya başladı.

Acaba olacak mı?

Samsung’a yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre yeni grafik birimi üzerinde çalışmalar bir hayli ilerledi. S-GPU kod adıyla anılan grafik birimi gelecek yıl kullanıma sunulacak Exynos yonga setlerinin içerisinde yer alacak. Böylece işlemci, grafik birimi ve modem tasarımı Samsung’a ait ilk Exynos yonga seti de kendisini göstermiş olacak.

Samsung grafik biriminin temelinde ne kullanacak ve performansı ne olacak şimdilik bilinmiyor ancak Adreno veya Mali grafik birimleri ile başa baş olmak zorunda zira amiral gemisi sınıfında mücadele edecek. Ayrıca Vulkan arayüzü ve sanal gerçeklik gibi son dönemin yükselen trendlerini de desteklemek zorunda. Firma özelleştirilmiş işlemciler ile aslında iyi bir potansiyele sahip olduğunu göstermişti ancak grafik birimi apayrı bir konu.

Grafik birimi geliştirmek adeta kendisini bir cadı kazanına atmakla aynı anlamı taşıyor zira sektörde patent davaları havada uçuşuyor diyebiliriz. Sıfırdan grafik birimi özelleştirebilmek için mayınlı tarlada mayına basmadan yürümek gerekiyor. Örneğin Apple grafik birimi konusunda Imagination Technologies firmasına yatırım yaptı ve uzun yıllar patentlerini kullandı. Bakalım Samsung bu işin üstesinden nasıl gelecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim