Anlık Bildirim

Analiz : Apple akıllı telefon pazarında faaliyet karının yüzde 86'sına sahip oldu

Analiz : Apple akıllı telefon pazarında faaliyet karının yüzde 86'sına sahip oldu

Akıllı telefon pazarında ikinci sırada bulunan ve bu yılı yaklaşık 150 milyon iPhone satışı ile tamamlaması beklenen Apple, ilk sıradaki rakibi Samsung'un neredeyse yarısı kadar satış yapsa da sözkonusu faaliyet karı olunca bu kez rakibini ikiye katlıyor. 

Yılın üçüncü çeyreği itibariyle akıllı telefon pazarındaki faaliyet karlarının mercek altına alındığı yeni bir analize göre Apple, pazardaki faaliyet karının yaklaşık yüzde 86'sına sahip oldu. Rakibi Samsung ise 2011 yılından bu yana en düşük seviye olan yüzde 18 sınırına kadar indi.

Firmaların elde ettiği brüt kardan operasyon giderleri düşüldüğü zaman faaliyet karı, tüm giderler düşüldüğü zaman da net kar ortaya çıkıyor. Finansal tablolarda bu iki gösterge, firmanın mali gücünü ortaya koyması adına önemli kabul ediliyor. 

Apple ve Samsung'un toplam faaliyet karının yüzde 104 olarak ortaya çıkmasının en büyük sebebi ise pazardaki rakiplerin faaliyet karı olarak eksi değerlere girmiş olması. HTC ve Blackberry faaliyet karı olarak yaklaşık yüzde 0 paya sahipken, Motorola yüzde -2, Microsoft ise akıllı telefon bölümü olarak yüzde -4 seviyelerine geriledi. LG ise faaliyet karlarında yüzde 2 pazar payına sahip oldu.

Pazarın genelinde ise faaliyet karları yıl bazında yüzde 17.3 düşüş gösterdi. Analizdeki en önemli eksik ise Çinli akıllı telefon üreticileri. Yeterli bilgiler elde edilemediği için Xiaomi, Lenovo, Huawei gibi devlerin akıllı telefon faaliyet karları analizde yer almadı. Ancak yine de seviyelerinin yüzde 2-3 arasında değişebileceği düşünülüyor. Diğer bir önemli nokta ise iPhone 6 serisinde tüketicilerin daha yüksek kapasiteli versiyonlara yönelmiş olması.  


Kaynak:http://appleinsider.com/articles/14/11/04/apple-continues-to-dominate-with-massive-86-share-of-handset-industry-profits Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1052 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, Apple ve iPhone 6 Plus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim